Nieuws

Belgen zoeken meer informatie over cryptomunten

Uit gegevens van Google Search blijkt dat Belgen steeds meer interesse tonen in cryptomunten. Het aantal zoekopdrachten bereikt recordhoogtes.

De populariteit van Bitcoin zit al maandenlang in de lift. Dat heeft veel te maken met het succes van de digitale munt. Het koersniveau bereikte dit jaar meermaals een nieuw record. Eerst moest de magische grens van 50.000 dollar eraan geloven en in maart volgde het peil van 60.000 dollar. Ook andere cryptomunten genre Ethereum en Dogecoin profiteren van dat momentum.

Die hoeraverhalen rond Bitcoin lokken niet enkel de interesse van beursanalisten, maar ook van ‘gewone’ mensen. Google gaf ons inzicht in enkele statistieken rond crypto-gerelateerde zoekopdrachten in Google Search België. Daaruit bleek dat Belgen sinds begin 2021 vaker dan ooit naar informatie rond Bitcoin en cryptovaluta op zoek gaan. Begin januari en begin februari waren de piekmomenten in het aantal zoekopdrachten, periodes waarin het nieuws over Bitcoin regelmatig de headlines van de nieuwsmedia haalde. De zoektermen ‘welke cryptomunt kopen’ in het Nederlands en ‘valuer du bitcoin’ in het Frans zagen hun interesse met meer dan 5000% toenemen op een jaar tijd. Voor de echte statistici onder ons: de interesse in cryptomunten lijkt sterker toe te nemen in Vlaanderen dan in Brussel en Wallonië.

NFT

De nieuwste hype in het cryptolandschap zijn de ‘non-fungible tokens’, kortweg NFT. NFT wordt toegepast om ‘digitale kopies’ van producten beschermd door auteursrecht (foto’s, kunstwerken, muziek, games, …)  te maken, die dan op gespecialiseerde marktplaatsen kunnen verkocht worden. Wie een NFT koopt, beschikt over een ‘authentiek product’ maar niet over de auteursrechten ervan. De blockchaintechnologie bestaat als sinds 2015, maar lijkt nu pas op grote schaal door te breken. Transacties met NFT leveren miljoenen tot miljarden dollars op. Twitter-CEO Jack Dorsey verkocht op via deze methode onlangs nog zijn allereerste tweet voor 2,9 miljoen dollar.

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Belgen op zoek gaan naar informatie over non-fungible tokens. De zoekterm ‘NFT crypto’ steeg afgelopen maand met 400%, wat het een van de snelstgroeiende zoektermen van het moment maakt.

cryptomuntengoogle search

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals