Volvo

De Volvo Cars-productievestiging in het Chinese Daqing wordt nu voor 100% met klimaatneutrale elektriciteit aangedreven.

Advertentie

Daarmee treedt ze in de voetsporen van de andere grote Chinese fabriek van Volvo Cars in Chengdu, die vorig jaar deze mijlpaal al bereikte.

Dankzij de installatie in Daqing wordt het wereldwijde productienetwerk van Volvo nu voor bijna 90% van klimaatneutrale elektriciteit voorzien. Dat is een belangrijke stap om de doelstelling van het bedrijf te bereiken om tegen 2025 klimaatneutraal te produceren.

“Voor ons bij Volvo Cars is duurzaamheid even belangrijk als veiligheid”, aldus Javier Varela, Senior Vice President van Industrial Operations and Quality.

Volvo in Daqing

In de toekomst zal de fabriek in Daqing in de provincie Heilongjiang worden aangedreven door elektriciteit die uit biomassa (83 procent) en windenergie (17 procent) werd opgewekt, waardoor de jaarlijkse CO2-uitstoot van de fabriek naar schatting met ongeveer 34.000 ton zal afnemen.

Als de Zweedse autobouwer zijn doelstelling wil bereiken om tegen 2025 klimaatneutraal te produceren, moet het toegang hebben tot klimaatneutrale elektriciteit en verwarming. Om dat doel te bereiken, moet de fabrikant lokale partners vinden bij de overheid en in het bedrijfsleven die de ontwikkeling van duurzame alternatieven ondersteunen.

Het plan gaat echter verder dan het aanpakken van de uitlaatgassen door middel van volledige elektrificatie. Ook de koolstofuitstoot in de verdere activiteiten en de toeleveringsketen wordt aangepakt en materialen worden gerecycleerd en hergebruikt.

Op korte termijn moeten deze en andere stappen de CO2-voetafdruk van alle wagens gedurende hun volledige levenscyclus tussen 2018 en 2025 met 40% verlagen. Tegen 2040 wil de autobouwer een klimaatneutrale onderneming zijn. Bovendien speelt het bedrijf nog met het doel om tegen 2030 alleen elektrische wagens te produceren. De Zweden hebben hun handen vol.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here