Medercedes Tesla concurrentie EV batterij

Mercedes-Benz gaat een nieuwe batterij voorstellen waarmee de Duitse autobouwer Tesla naar de kroon wil steken.

Advertentie

Volgens Bloomberg gaat Mercedes op 15 april de EQS voorstellen. Die wagen moet het nieuwe vlaggenschip worden in de elektrische vloot van de constructeur. De Duitsers kregen immers al een tijdje de kritiek dat ze maar moeizaam de omschakeling maakten naar elektrische auto’s. Om die kritiek te counteren wordt de EQS uitgerust met een superbatterij die qua prestaties met de absolute top zou kunnen wedijveren.

Versnelling hoger schakelen 

De EQS is pas de eerste wagen van Mercedes die van de grond af aan is gebouwd als elektrisch voertuig en geen variant met verbrandingsmotor heeft. De Duitse constructeur schakelt een versnelling hoger en zegt volgend jaar acht volledig elektrische modellen te zullen voorstellen, op drie continenten. “We hebben de flexibiliteit van alle fabrieken wereldwijd verhoogd”, zegt Chief Operating Officer Markus Schaefer. “Zo kunnen we hybridewagens, volledig elektrische voertuigen en auto’s verbrandingsmotoren overal produceren, afhankelijk van de vraag op de lokale markten. Het heeft ons even tijd gekost om dit allemaal voor te bereiden, maar nu is het tijd om resultaten te brengen”, is hij duidelijk. 

700 km reikwijdte 

De nieuwe batterij van Mercedes zal de EQS een rijbereik van wel 700 kilometer geven. Dat is het dubbele van de EQC. Indrukwekkend, ook al gaat het om een streefcijfer in een testomgeving. Wat de dagdagelijkse prestaties gaan zijn, moet nog blijken. De Duitse concurrentie heeft ook niet stilgezeten. Volkswagen heeft de ambitie om tegen 2025 het grootste aantal EV’s te verkopen. BMW verwacht dan weer dat voor 2030 zowat de helft van zijn afgeleverde wagens elektrisch zal zijn. 

Ook bij Mercedes wordt de omschakeling naar elektrisch rijden toch een zware operatie. Het is vooral een (financiële) uitdaging om alle fabrieken klaar te krijgen voor een nieuwe manier van productie. Daarom zou moederbedrijf Daimler AG zijn truckafdeling van de hand willen doen. Dat zou de opvallendste zet zijn sinds de verkoop van het merk Chrysler. 

Samenwerking Aston Martin 

Schaeffer verwacht dat Mercedes tegemoet zal kunnen komen aan de vraag naar EV’s, ook als de consumenten sneller overschakelen dan voorspeld. Net als BMW verwacht Mercedes dat tegen 2030 de helft van zijn verkochte voertuigen hybride of volledig elektrisch zal zijn. De Duitsers gaan voor de ontwikkeling basiscomponenten uitwisselen met Aston Martin.  

Advertentie

2 REACTIES

  1. Buiten dat het MB merk kwalitatief en vooruitstrevend is, moet men ze wel aangeven dat ze telkens doen alsof ze het warm water heruitvinden. Hetzelfde geld voor het smart charging system van ionity. Begrijpelijk dat ze Tesla willen counteren maar daar lopen ze helaas op bepaalde niveau’s ver op achter. Uiteindelijk zal MB hét merk zijn waar je moet zijn voor een duitse elek wagbinnen enkele jaren voor een duitse elek wagen maar Te

    • Buiten dat het MB merk kwalitatief en vooruitstrevend is, moet men ze wel aangeven dat ze telkens doen alsof ze het warm water heruitvinden. Hetzelfde geld voor het smart charging system van ionity. Begrijpelijk dat ze Tesla willen counteren maar daar lopen ze helaas op bepaalde niveau’s ver op achter. Uiteindelijk zal MB hét merk zijn waar je moet zijn voor een duitse elek wagen binnen enkele jaren maar Tesla blijft ook door ontwikkelen dus blij met de concurrentie de komende tijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here