Polestar 0

Project Polestar 0 streeft tegen 2030 naar klimaatneutrale auto's. Het bedrijf gaat daarvoor niet-traditionele processen inzetten.

Advertentie

In het eerste jaarlijks rapport van Polestar, gepubliceerd op 7 april 2021, kondigt het Zweedse merk van elektrische performance auto’s zijn ambitieuze lange termijn doelstelling aan om tegen 2030 de eerste echt klimaatneutrale auto te creëren.

Het Polestar 0 project wil de koolstofuitstoot verminderen door de manier waarop auto’s gemaakt worden te veranderen, en niet door traditionele processen te gebruiken en vervolgens bomen te planten om CO2e te compenseren. Het volledige ontwikkelingsproces en de volledige waardeketen, van leveranciers tot retailers, zullen moeten samenwerken en zich aanpassen. 

Polestar 0

Want compensatie is volgens milieuexperten op lange termijn niet duurzaam. Er blijven vragen bestaan over de koolstofopslagcapaciteit van bossen en bodems op lange termijn. Een bos kan namelijk worden gekapt, door brand worden verwoest of door de klimaatverandering worden veranderd.

Klimaatacties zijn al volledig geïntegreerd bij de autobouwer. Duurzaamheid is zelf een KPI’s binnen het bonussysteem voor Polestar-medewerkers.

Duurzaamheidsverklaring

Duurzaamheidsverklaringen zijn gebruikelijk in de voedings- of fashionindustrie. Polestar zal deze nu ook toepassen op alle toekomstige modellen van de autobouwer. Startende met de Polestar 2 en in eerste instantie het openbaar maken van de koolstofvoetafdruk en de tracering van risicomineralen. Dit zal te herkennen zijn aan labels op de website en in de gekende Spaces. Dit is een ongeziene en unieke transparantie binnen de industrie. Dankzij de constante evoluties op het gebied van duurzaamheid, zullen er in de toekomst extra details en informatie bijkomen. 

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Review Polestar 2: vijf sterren

Een week met de Polestar 2. Een icoon op papier maar ook in het echt. Dit is hoe we deze elektrische coupé SUV ervaarden in de sneeuw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here