Amazon Music

Amazon Music heeft nu ook een automodus aan boord waarbij de gebruikersinterface grote en eenvoudige knoppen krijgt, zoals Spotify.

Advertentie

Wie de laatste nieuwe versie van Amazon Music voor iOS of Android heeft, zal merken dat er een nieuwe functie is bijgekomen. De muziekstreamingdienst introduceert sinds deze week Car Mode waarmee gebruikers een vereenvoudigde versie van de app te zien krijgen van zodra ze verbonden zijn met de bluetooth van hun wagen. Je kan Car Mode ook handmatig activeren via het menu waarna de app dan eveneens naar de eenvoudige gebruikersinterface zal gaan.

Amazon Music

Volgens Amazon zal het voor chauffeurs nu een stuk veiliger zijn om in de wagen hun actieve muziek te beheren. Net zoals bij Spotify zijn de knoppen heel erg groot en krijg je maar beperkte functies ter beschikking. Je krijgt bijvoobeeld een reeks snelknoppen te zien die je naar je meest recente afspeellijsten of albums brengen.

Car Mode is er vooral gekomen voor gebruikers die nog geen recent infotainmentsysteem aan boord hebben. Wie vandaag een wagen aanschaft, heeft vaak Android Auto of Apple CarPlay aan boord. In beide gevallen heb je je smartphone dan niet meer nodig. Apple CarPlay werkt ondertussen bij sommige autobouwers ook al draadloos via bluetooth. Geen gekul meer met kabeltjes dus.

De nieuwe functie is beschikbaar voor alle abonnees van Amazon Music en kan je heel erg vergelijken met die van Spotify die in 2019 gelanceerd werd. Ook bij de Zweedse streamingdienst wordt de gebruikersinterface een stuk vereenvoudigd van zodra je verbonden bent via bluetooth.  

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here