VanMoof Find My

Gebruikers die een nieuwe VanMoof S3 of X3 e-bike aanschaffen zullen vanaf nu ook gebruik kunnen maken van Apple’s Find My-app als hun fiets gestolen wordt.


VanMoof is een van de eerste e-mobility merken die zich bij Apple’s Find My-netwerk aansluiten, dat maakte de Nederlands fietsenfabrikant gisteren bekend. De aankondiging komt er gelijktijdig met die van Apple, dat bekendmaakte dat allerlei third-party producten vanaf nu compatibel zijn met de app. De VanMoof S3 werd eveneens getoond als voorbeeld in het persbericht van de techgigant

Find My-netwerk

Riders kunnen hun VanMoof-fietsen aan het nieuwe objecten-menu van de Find My-app toevoegen, waarmee ze hun fiets op een veilige en beveiligde manier kunnen lokaliseren. Na het koppelen met de app kan je vertrouwen op het Find My-netwerk om je fiets terug te vinden moest hij ooit gestolen worden. Het gaat om een netwerk van honderden miljoenen Apple-apparaten dat je e-bike lokaliseert en daarbij uiteraard gebruik maakt van alle ingebouwde privacy- en beschermingsmaatregelen van het netwerk.

De functionaliteit wordt extra toegevoegd bovenop het bestaande antidiefstal- en trackingsysteem van de VanMoof e-bikes. Vindt iemand anders dan jezelf of de VanMoof Bike Hunters je fiets, dan kan deze er met een iPhone op tikken om zo je contactgegevens te raadplegen en je fiets terug te bezorgen. De “Meld wanneer gevonden” optie geeft je op dat moment ook een notificatie indien ingeschakeld. 


‘We doen er alles aan om onze riders de allerbeste end-to-end ervaring te bieden en we zijn erg trots dat we onze Find My-enabled fietsen nu kunnen presenteren. We zijn een van de eerste merken die deelnemen aan het Find My-netwerk accessoireprogramma, een mooie prestatie die mogelijk is gemaakt door onze getalenteerde in-house ontwikkelaars. Het was een spannende kans die nieuwe mogelijkheden en gebruiksgemak oplevert voor onze riders over de hele wereld’ – Job Stehmann, Chief Product Design & Technology Officer bij VanMoof

Om de Find My-app te gebruiken om je e-bike te lokaliseren heb je de nieuwste VanMoof S3 of X3, een iPhone met iOS 14.3 of hoger, iPad met iPadOS 14.3 of hoger, of een Mac met Big Sur macOS 11.1 of hoger nodig.


Gerelateerde artikelen

VanMoof Electrified S3 review: Je nieuwe droomfiets

De VanMoof Electrified S3 is prijs-kwaliteit de beste e-bike die je kan kopen en maakt het kopers van een elektrische fiets wel heel eenvoudig.

VanMoof haalt 12,5 miljoen euro op in investeringsronde

Nederlandse e-bike producent VanMoof heeft in een investeringsronde maar liefst 12,5 miljoen euro opgehaald voor de internationale expansie van het bedrijf.

E-bikeproducent VanMoof groeit locaties wereldwijd van 8 naar 50

De Nederlandse e-bikeproducent VanMoof zag in 2020 al een enorme groei en wil dat momentum ook dit jaar verderzetten. De fysieke aanwezigheid van het merk zal wereldwijd uitgebreid worden van 8 naar 50 steden, met klantenservice als het belangrijkste doel.

Cowboy 3 (2020) e-bike review: Nog steeds de beste rijervaring

De Cowboy v2 was veruit onze favoriete e-bike van 2019 en met de introductie van de v3 hoopt de Belgische start-up dat succes te herhalen. Is de Cowboy v3 nog steeds de beste elektrische fiets?
Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.