Ducati Motorola 2020

De Italiaanse motorenfabrikant Ducati zet de ontwikkeling van zijn elektrische toestellen even op pauze en richt zijn pijlen op andere milieuvriendelijke alternatieven.

Advertentie

Dat blijkt uit een bericht van motorenwebsite MCN. Daar meldt het hoofd van Sales van Ducati dat de plannen voor een elektrische motorfiets niet voor de korte termijn zijn. Daarmee lijkt Ducati het over een andere boeg te gooien dan twee jaar geleden. Toen stelde het bedrijf dat het bezig was met de ontwikkeling van een elektrische motorfiets en dat de productie niet lang meer op zich ging laten wachten.

De plotse ommezwaai zou volgens de fabrikant te wijten zijn aan een gebrek aan vooruitgang in de ontwikkeling. “Zullen we snel een elektrische Ducati produceren? Nee. We denken dat voor het soort machine dat we nu produceren, een elektrische motorfiets niet hetzelfde plezier, bereik, gewicht, etc. kan garanderen dat Ducati-fans verwachten”, aldus Francesco Milicia tegen MCN. “We kijken ook voorzichtig naar andere oplossingen voor nul of minimale emissies, zoals synthetische brandstof. Andere merken in onze groep, waaronder Porsche, kijken er ook naar en het iets dat we bekijken op de middellange termijn.”

Niet voor eeuwig

Dat houdt dus niet in dat Ducati hiermee beslist om de plannen voor een elektrische motorfiets volledig stop te zetten: “We denken en werken aan elektrisch. We maken deel uit van een groep die snel richting de ‘elektrificatie’ gaat en dat is een goede kans voor Ducati.” Elektrische motorfietsen zijn in de meeste gevallen nog steeds duurder en minder efficiënt dan brandstofmotoren. De kloof tussen de twee wordt echter steeds met de dag kleiner. Daardoor worden ze ook steeds interessanter. We hopen alvast dat we niet al te lang meer moeten wachten op meer nieuws van de Italiaanse fabrikant.


2 REACTIES

  1. Beste Arend, het bericht waar je naar linkt dateert van ruim twee jaar geleden, en daarin wordt (dus…) niet gesproken over het stopzetten van de ontwikkeling van elektrische Ducati’s. Kun je me laten weten waar je dat laatste wél las?

    • Dag Hugo,
      Bedankt om ons even op de hoogte te brengen. Er stond inderdaad een foutieve link in het artikel, maar dat is bij deze volledig aangepast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here