Nieuws

Facebook test videospeeddate-app Sparked

Camera Switches Android 12
Sparked. Dat is de nieuwe dating-app die Facebook volop test. Het bedrijf werkt aan een experimentele toepassing voor speeddates per videochat.

Het project is in handen van Facebooks NPE-team, dat zich toelegt op experimentele toepassingen bij de socialemediareus, zo meldt The Verge. Bij de socialemediareus omschrijven ze Sparked als “videodating met aardige mensen”. De opzet is dan ook heel anders dan bij traditionele datingapps: er is geen publiek profiel en er wordt niet geswipet of gechat. Bovendien zou Facebook de app gratis ter beschikking stellen.  

Hoewel het nog niet helemaal duidelijk is hoe de app precies zal werken, lijkt het er sterk op dat je met Spark in een soort carrousel terechtkomt waarbij je telkens 4 minuten kan videochatten met andere deelnemers. Het is nog niet duidelijk hoeveel dates je aan één stuk kan afwerken. Wel is het mogelijk om meteen een tweede date van 10 minuten in te plannen als beide gesprekspartners het daarover eens zijn. Pas dan zal je persoonlijke info, zoals een telefoonnummer, kunnen uitwisselen. 

Aardig zijn 

Volgens The Verge leggen de ontwikkelaars de nadruk op vriendelijkheid. Zo wordt wie zich aanmeldt gevraagd waarom hij/zij een aardig of toegankelijk persoon is om te daten. Uiteraard zal je ook je voorkeur voor mannen of vrouwen moeten selecteren en er wordt je zelfs gevraagd of je open staat voor transseksuele gesprekspartners. Voordat je effectief aan de slag kan, zal een menselijke moderator je kandidatuur moeten goedkeuren.  

Het blijft nog een mysterie hoe gebruikers zich voor de eigenlijke dates zullen moeten aanmelden. Gebeurt dat via het web of moeten ze uiteindelijk toch een app installeren? Het blijft voorlopig nog uitkijken naar een toepassing in de App Store of op Google Play. Facebook liet weten dat de app zich nog maar in een vroege experimentele fase bevindt. Het zal nog moeten blijken of de videodatingapp succesvol kan zijn wanneer we binnenkort onze sociale levens weer kunnen oppikken. En dan is er natuurlijk nog altijd de concurrentie van het immer dominante Tinder. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business