Google Chrome

Google Chrome is met versie 90 weer een stukje beter. De browser gaat 'oude' websites standaard met https:// aanbieden.

Advertentie

Google heeft deze week Chrome 90 uitgerold. De nieuwe versie is nu beschikbaar voor Android en desktop. Wie op iOS of iPadOS zit, moet nog even geduld hebben. Een grote nieuwigheid in de nieuwe versie van de webbrowser is het standaardgebruik van het https:// protocol. Volgens de zoekmachinegigant zijn er nog steeds heel wat websites die hier nog geen gebruik van maken, daar wil Chrome 90 wat aan doen.

Google Chrome v90

In de nieuwe versie gaat Chrome proberen om websites die nog niet op het veiligere protocol zijn overgestapt, standaard aan te bieden met https://. Dat zou een stuk veiliger en privacyvriendelijker moeten zijn voor de websitegebruiker. Bovendien ligt het in lijn met de nieuwe Privacy Sandbox van Google en de lancering van zijn FLoC-technologie waarbij websites gebruikers niet meer hoeven te tracken via cookies.

Tot slot komt er ook een ingebouwde AV1 encoder in Chrome met v90. Google vertelt dat die nieuwe encoder ingebouwd werd om gebruikers een betere videochat-ervaring aan te bieden. De nieuwe encoder vraagt minder bandbreedte en maakt het ook mogelijk om efficiënter schermen te delen met elkaar.

Om de laatste versie van Chrome te kennen klik je rechtsboven op de drie bolletjes. Ga naar Instellingen > over Chrome > Controleer op updates.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here