Sony X-Serie speakers

Sony denkt al aan een feestzomer en heeft zonet drie draagbare speakers aangekondigd. De X-serie pakt uit met een krachtige Mega Bass.

Advertentie

De SRS-XP700 zorgt voor een mooi vol, omnidirectioneel geluid, terwijl de SRS-XP500 en SRS-XG500 focussen een krachtig partygeluid. De X-serie-modellen zijn voorzien van twee efficiënte tweeters aan de voorzijde die samen een krachtig partygeluid creëren. De XG500 heeft bovendien passieve radiatoren die zijn geoptimaliseerd voor een helder basgeluid. 

Sony past zijn Mega Bass-technologie toe voor de drie speakers. De diepe lage tonen moeten voor een echt festivalgevoel zorgen. Via de Wireless Party Chain kan je in theorie tot wel 100 speakers aan elkaar koppelen voor een knotsgekke beleving.  

Mega Bass 

Voor de diepe bassen moeten de nieuwe X-Balanced Speaker Units zorgen. Het diafragma is niet cirkelvormig en zal volgens Sony meer geluidsdruk geven en klankvervorming door de ruimte verminderen. Daarbovenop zijn de X-series-speakers uitgerust met Live Sound. Dat moet een driedimensionale geluidservaring realiseren, zoals die van een liveconcert of festival. 

Stof of regen zullen de feestpret ook niet kunnen drukken. De XG500 is water- en stofbestendig met een IP66-rating. Ook de XP700 en XP500 zijn waterbestendig (IPX4), zodat je ze niet in allerijl moet gaan versleuren wanneer het buiten begint te druppelen. Al zou dat niet al te moeilijk moeten zijn: ze beschikken over een comfortabele handgreep. 

Ingebouwde discoverlichting 

Alle drie de speakers uit de X-serie hebben een snellaadfunctie. De Battery Care Mode verlengt ook nog eens de levensduur van de batterij door te voorkomen dat die 100 procent opgeladen wordt. Ook karaokeliefhebbers mogen zich in de handen wrijven. De X-serie heeft een aansluiting voor een microfoon en gitaar.  

En alsof dat nog niet flashy genoeg was, hebben de modellen ingebouwde discolichten voor nog meer sfeer. Wie na corona zijn knaldrang wil botvieren, weet bij dezen dus wat gedaan. De TechPulse-redactie hoopt zo snel mogelijk uitgebreid aan de slag te gaan met de X-serie voor een review. 

De SRS-XP700, SRS-XP500 en SRS-XG500 verschijnen in juni en kosten respectievelijk 500, 350 en 420 euro.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here