Nieuws

Gerucht: 12,9”-model iPad Pro 2021 te koop vanaf 21 mei

De kleinere 11”-uitgave van de iPad Pro 2021 zou dan een dag later vanaf 22 mei te koop zijn. Apple moet de data nog bevestigen.

Zijn de officiële beschikbaarheidsdata van de nieuwe iPad Pro-reeks uitgelekt? De bekende lekker Jon Prosser heeft via Twitter twee datums gelost waarop de gloednieuwe iPads te koop zouden zijn. Ja je leest het goed: het 12,9”-model en het 11”-model zouden dus niet op dezelfde dag verschijnen. De 12,9” iPad Pro zouden we vanaf 21 mei kunnen aankopen, voor de 11” is het nog wachten tot 22 mei.

Die data zou zeker en vast kunnen kloppen. Een officiële datum kregen we tijdens Spring Loaded niet te horen, maar wel dat ze ‘vanaf half mei’ te koop zouden zijn. Dan is 21 mei een aanneembare voorspelling. Toch zouden we niet weten waarom een dag zou wachten met de verkoop van de 11” iPad Pro. We nemen het gerucht voorlopig dus nog met een korreltje zout, ook omdat het niet duidelijk is waar Prosser zijn informatie vandaan heeft gehaald. Al heeft de lekker wel een betrouwbare reputatie.

Apple kijkt voorlopig de kat nog uit de boom met het bekendmaken van een beschikbaarheidsdatum. Misschien mede door het feit dat de productie van iPads flinke achterstand heeft opgelopen. Al zal Apple de nieuwste generatie wel de hoogste prioriteit geven zodat er niet vanaf dag één al leveringsproblemen optreden.

Eerste iPad Pro met M1-chipset

Waar we geen twijfel over moeten hebben is dat de iPad Pro 2021 op papier de meest belovende iPad ooit is. Apple is sinds dit jaar voor de iPad Pro ook overgestapt naar de binnenshuis ontworpen M1-chipset. Die heeft de prestatie van de MacBooks aanzienlijk verbetert en dat geldt ook voor de iPad Pro 2021. Die zou volgens Apple tot 50% snellere CPU-prestaties leveren dan zijn voorganger iPad Pro 2020. Maar ook met het display en de camera zet de iPad Pro nieuwe stappen.

Je kan de iPad vanaf 30 april bestellen via de officiële webshop van Apple. Het 11”-model heeft een instapprijs van 899 euro en het 12,9”-model start vanaf 1219 euro. Een flinke investering, maar op papier lijkt de nieuwe iPad Pro de investering zeker waard. Heb je het Apple-event gemist? In dit overzicht zetten we alle aankondigingen nog eens op een rijtje.

appleipad promobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals