Update

Er staat een nieuwe update klaar voor je iPhone, iPad, Watch of Mac. Ook oudere iPhones worden bijgewerkt met iOS 12.5.3.

Advertentie

Apple heeft gisterenavond een nieuwe update uitgerold voor iOS, iPadOS, macOS en watchOS. Daarin worden verschillende beveiligingslekken opgelost in Webkit. Het zou gaan om zerodays die volgens Apple mogelijk misbruikt zijn.

De iPhonefabrikant geeft verder weinig details en verwijst gebruikers door naar de helppagina. Uit gegevens van Apple zelf is gebleken dat het om verschillende fixes gaat.

Update voor Webkit

Volgens de eerste gegevens zouden beide lekken zicht bevinden in Webkit. Dat is de engine achter Safari die ontwikkelaars gebruiken. Volgens Apple zijn er aanwijzingen dat die lekken in Webkit actief worden misbruikt waardoor updaten echt heel belangrijk is.

Het bedrijf heeft deze week iOS/iPadOS 14.5.1 uitgerold voor iPhone 6s, iPad Air 2 en ouder. Ook voor oudere iPhones, iPads en de iPad Touch heeft de fabrikant een oplossing. Zij krijgen via iOS 12.5.3 nog een beveiligingsupdate. Wie een Mac heeft staan kan updaten naar macOS Big Sur 11.3.1 en voor je Apple Watch gaat het om update 7.4.1. We raden aan dat je zo snel mogelijk de update uitvoert om verdere problemen te voorkomen.

De beveiligingslekken zijn terug te vinden onder CVE-2021-30665, CVE-2021-30663 en CVE-2021-30661. Er zouden ook snel meer details worden gecommuniceerd rond de beveiligingslekken.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here