Nieuws

WhatsApp zal niet lang meer werken als je privacybeleid afwijst

verdwijnende berichten WhatsApp
Wie het nieuwe privacybeleid van WhatsApp niet aanvaardt, zal voorlopig verder kunnen, maar verliest uiteindelijk wel toegang tot zijn chats.

Het nieuwe privacybeleid van WhatsApp zorgde bij de aankondiging enkele maanden geleden voor controverse. Zo zou WhatsApp binnen het kader van dat nieuwe beleid persoonlijke gegevens kunnen verzamelen én uitwisselen met de andere Facebook-platformen.

De nieuwe gebruiksovereenkomst wordt zaterdag 15 mei van kracht. WhatsApp zegt in zijn helpcentrum dat het zeker geen accounts zal verwijderen of deactiveren wanneer gebruikers de nieuwe overeenkomst niet accepteren. “In de afgelopen weken hebben we een melding getoond in WhatsApp met daarin meer informatie over de update. Nadat we iedereen de tijd hebben gegeven de informatie door te nemen, blijven we mensen eraan herinneren dat ze de informatie bekijken en akkoord gaan. Na enkele weken wordt de herinnering die mensen ontvangen aanhoudender”, klinkt het. 

Wat gebeurt daarna? 

Het lijkt er wel sterk op dat WhatsApp gebruikers die het nieuwe privacybeleid niet willen aanvaarden (onrechtstreeks) naar de uitgang zal begeleiden. Wie een aanhoudende herinnering ontvangt, zal volgens de berichtendienst ervaren dat “WhatsApp minder goed zal werken, totdat je de updates accepteert”. 

Gebruikers die niet instappen in het nieuwe systeem, zullen geen toegang meer hebben tot hun lijst met chats. (Video)bellen zou dan wel nog mogelijk blijven. Aanvaard je de nieuwe gebruiksovereenkomst na enkele weken nog niet, dan zal je koudweg geen oproepen en meldingen meer kunnen ontvangen. De exacte timing voor uitsluiting van features voor wie niet akkoord gaat, kan volgens WhatsApp van gebruiker tot gebruiker verschillen. 

Andere oorden opzoeken 

De kritische geluiden van de voorbije maanden bleken dus gegrond. Wie de nieuwe gebruiksovereenkomst niet ondertekent, wordt in niet zoveel woorden verzocht om andere oorden op te zoeken. WhatsApp zal je account pas verwijderen wanneer die 120 dagen inactief is. Facebooks berichtendienst geeft je ook de keuze om je chatgeschiedenis te exporteren. Wie het niet eens is met het nieuwe privacybeleid, kan terecht bij concurrenten als Signal en Telegram. Wij vergeleken eerder al de populairste berichtendiensten

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business