google winkel new york

Google gaat over op een nieuwe verkoopstrategie met een fysieke winkel. Mogen we binnenkort een Google-shop in België verwachten?

Advertentie

Update 17/06: De winkel van Google opent vandaag de deuren. Dat maakte het bedrijf bekend via een teaser op YouTube.


Origineel artikel 21/05: New York zal de locatie van de allereerste Google-winkel worden, laat het techbedrijf middels een blogpost aan ons weten. Tot heden heeft Google zijn producten altijd rechtstreeks verkocht via de Google Store of via partnerretailers. De winkel zal ergens in de zomer haar deuren openen; een precieze openingsdatum lijkt nog niet te zijn voorzien.

Het concept van de Google Store is wat gelijkaardig aan de rol die de Apple Store opneemt in de verkoopstrategie van Apple. De winkel dient vooral om consumenten de hardwareproducten van Google eens te laten uitproberen, zoals de Pixel-smartphones en Nest-speakers, vooraleer ze ze aankopen. Die persoonlijke eerste kennismaking kan je online nu eenmaal niet nabootsen. Experten staan de klanten bij met technisch advies en problemen kunnen er producten ook laten repareren. Producten die via de webwinkel zijn gekocht kan je ook gaan ophalen in de winkel.

Binnenkort ook in België?

In de blogpost spreekt Google nog niet over internationale uitbreiding. Wellicht wil Google eerst bekijken of het concept wel aanslaat in New York, vooraleer naar nieuwe locaties kan worden gezocht. Ik zou dus nog niet te snel een Google-shop in Brussel verwachten maar we sluiten het op termijn zeker niet uit. Apple heeft al sinds 2015 een fysieke winkel in onze hoofdstad en onlangs zagen we Xiaomi ook een eigen winkel openen. Uit een recente lezerspoll op TechPulse bleek ook dat één op vijf consumenten hun elektronica nog steeds het liefst fysiek gaat kopen. Een Google-shop zou producten die anders moeilijker beschikbaar zijn in ons land wel dichterbij kunnen brengen, denk hier opnieuw aan de smartphones van Google.

Vandaag is de laatste dag van Google I/O 2021, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie. De stond in het teken van de onthulling van Android 12. Nieuwe hardware-aankondigingen hebben we voorlopig nog niet gekregen.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here