Nieuws

Xiaomi opent eerste fysieke winkel met Fnac in Brussel

Samen met de lancering van het vlaggenschip Mi 11 Ultra in de Benelux opent Xiaomi de deuren van een gloednieuwe winkel in Brussel.

Het is een feestelijke week voor Xiaomi Benelux. Gisteren lanceerde het Chinese technologiebedrijf haar nieuwste vlaggenschip Mi 11 Ultra in onze streken. Om die lancering te vieren opent Xiaomi vandaag een nieuwe winkel in Brussel. Die zal zich als een shop-in-shop vestigen in de Fnac-vestiging op de Gulden Vlieslaan, waar Xiaomi net geen buren zal zijn van Apple. Het is de eerste fysieke winkel die Xiaomi in ons land opent, al waren de producten van het merk wel fysiek en online beschikbaar bij de grote elektronicaretailers in de Benelux.

De nieuwe shop-in-shop dient om consumenten te laten kennismaken met het volledige productportfolio van Xiaomi. De nieuwe Mi 11-vlaggenschipsmartphone zal uiteraard in de spotlights staan, maar Xiaomi wil het Belgische publiek ook tonen meer te zijn dan een smartphonefabrikant. Je kan er onder andere de steps, de Mi Band-fitnesstrackers en smarthomeproducten uit het Xiaomi-ecosysteem bewonderen.

« “Onze visie is om innovaties voor iedereen toegankelijk te maken en mensen in staat te stellen een beter leven te leiden door middel van nieuwe technologieën – en dat alles tegen toegankelijke, eerlijke prijzen. Dat is de reden om samen met Fnac onze eerste shop-in-shop in Brussel te openen. En als leidend retailbedrijf voor consumentenelektronica willen we in de toekomst nog meer van onze innovatieve smartphones en IoT-producten naar België brengen”, zegt nieuw aangestelde country manager voor Xiaomi Benelux Richard De Borst.

Mi 11 Ultra

Met de lancering van de Mi 11 Ultra is de vlaggenschipserie van Xiaomi voor 2021 compleet in de Benelux. Mi 11 Ultra is de duurste en meest geavanceerde smartphone uit de Mi 11-reeks en werd eind maart al globaal gelanceerd. Xiaomi wil met deze smartphone vooral demonstreren wat ze op technologisch gebied kunnen. De meest opvallende feature is wellicht het enorme camera-eiland, het grootste dat we ooit op een smartphonerug zagen, met ingebouwde notificatiedisplay. Mi 11 Ultra moet de concurrentiestrijd aangaan met iPhone 12, Galaxy S21 Ultra en Find X3 Pro. En dat is ook aan het prijskaartje te zien: wil je deze smartphone aankopen mag je daarvoor 1199 euro neerleggen. Is dat net iets te veel, dan is de Mi 11 Lite die eerder in België lanceerde een iets budgetvriendelijkere optie.

Alle smartphones uit de Mi 11-reeks zijn vanaf vandaag te verkrijgen in de winkel in Brussel. Je kan ze uiteraard ook online bij Fnac kopen.

Image Credit: Xiaomi

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business