Xiaomi heeft de goedkopere variant van het vlaggenschip Mi 11 officieel gelanceerd in de Benelux. De Mi 11 Lite 4G is vanaf vandaag verkrijgbaar.


Mi 11 Lite is de laatste toevoeging op de Mi 11 die Xiaomi begin februari lanceerde. Zoals de naam doet vermoeden, is de Mi 11 Lite (die een 4G- en 5G-uitgave krijgt) de ‘lightversie’ van het vlaggenschip. Iets wat fabrikanten tegenwoordig wel vaker doen om de instapprijs hun vlaggenschepen iets toegankelijker te maken. De specificaties zijn dan wel iets minder indrukwekkend dan bij de premiumvariant. We zetten die specificaties even op een rij.

De verschillen tussen de Mi Lite 11 4G en 5G zijn niet zo heel groot. Het woord ‘Lite’ is zeker geen leugen want de smartphone heeft een totaalgewicht van slechts 159 gram. Beide toestellen delen ook het drievoudige camera-eiland dat bestaat uit 64MP hoofdcameralens, 8MP ultrabreedhoeklens en 5MP macrolens, aangevuld met de nodige AI-trucjes. De selfiecamera bestaat uit 16MP.

4G of 5G?

Onder de motorkap worden de Mi 11 Lite 4G en 5G aangedreven door een andere processor. Voor de 4G-versie is dat de Snapdragon 732G, goed voor 6GB werkgeheugen en 128GB opslaggeheugen. Om de 5G-ondersteuning te voorzien heeft de 5G-versie een krachtigere processor nodig. De Qualcomm Snapdragon 780G3 moet die krachtige prestaties leveren. Dit model heeft 8GB werkgeheugen, het opslaggeheugen blijft 128GB.


Prijzen en beschikbaarheid

Xiaomi Mi Lite 4G is vanaf vandaag verkrijgbaar voor een prijs van 349 euro. Je vindt de smartphone bij Coolblue, bol.com, Fnac en andere grote elektronicaretailers in de Benelux. Wil je de 5G-versie, dan zal je nog moeten wachten tot 3 mei. Ook dit model zal worden aangeboden door de erkende retailers voor een prijs van 399 euro, in België zal nog een speciale deal worden opgezet met Telenet.

Image Credit: Xiaomi