Nieuws

Deze Google Nest-toestellen krijgen ondersteuning voor Matter

Google Nest Matter
Het nieuwe wereldwijd gedragen smarthome protocol Matter komt ook naar Google Nest-apparaten. Dit is het lijstje met ondersteunde toestellen.

Dat is de nieuwe standaard die ontwikkeld werd door Apple, Google, Amazon, IKEA, Philips en ook Zigbee. De bedoeling is om een breed smarthome protocol uit te werken waarbij iedereen aan boord kan. Zo kunnen techbedrijven de versnippering aan ondersteuning tegengaan en past alles netjes binnen één ecosysteem. Deze week deelt Google de Nest-toestellen die deze update voor Matter zullen krijgen. Die update zal automatische doorgevoerd worden in de komende weken.

Matter

De zoekmachinegigant laat weten dat alle Nest-speakers en Nest-displays ondersteuning zullen krijgen. Het gaat dan om de Nest Wifi, de Nest Hub (1e en 2e generatie), Nest Audio, Nest Mini en de Nest Thermostaat. Alleen is tot nu toe niet duidelijk of ook de Nest Learning Thermostaat die update zal krijgen. Bovendien hebben de Nest Hub van de 2e generatie en Nest WiFi ook al ondersteuning voor Thread aan boord. Dat protocol is dus al aanwezig waardoor alles beter in het plaatje past.

Verder liet Google nog weten dat ook Android ingebouwde ondersteuning krijgt voor het Matter-protocol. Iets dat vermoedelijk ook nog naar iOS zal komen of al aanwezig is in het OS van Apple. Door die ondersteuning naar Android te brengen zal het voor gebruikers veel eenvoudiger worden om smarthome toestellen toe te voegen. Wel op voorwaarde dat die toestellen op hun beurt het Matter-protocol bieden.

Je kan nu ook terecht op deze website van Google om te kijken welke merken en toestellen de Google Assistent ondersteunen. Het is een eengemaakt platform waar je dus altijd terecht kan als je twijfelt. Staat het merk of toestel er niet bij? Dan is er geen Google Assistant-ondersteuning.

ontspanningsmart home

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN