Nieuws

Tesla keert zijn kar en gebruikt geen radarsensoren meer voor Autopilot

Radarsensoren niet meer gebruikt voor Autopilot Tesla
Tesla stapt af van radarsensoren. Nieuwe Model 3 en Model Y-voertuigen zullen ze niet meer gebruiken voor Autopilot.

CEO Elon Musk zei vorige maand al dat zijn ingenieurs wilden afstappen van radarsensoren. De technologie zou te duur zijn naargelang de functionaliteiten die ze toevoegt. Musk beweert dat Tesla Vision, een visualisatietechniek met camera’s, veel efficiënter is. Die kunnen immers veel meer gegevens verwerken. Tesla voegt de daad bij het woord en gaat zijn productieproces voor Autopilot aanpassen. 

Radarsensoren overboord 

Dat is best een ommekeer, want in 2016 was Tesla nog helemaal gefocust op het verbeteren van zijn radartechnologie. De koerswijziging komt er wel heel plots en mogelijk krijgen (Amerikaanse) kopers voertuigen waarvan rijhulpsystemen als Autosteer, Smart Summon en Emergency Lane Departure Avoidance deels onbruikbaar worden. Tesla belooft dat software-updates daar de komende weken een mouw aan zullen passen. 

Tegenover The Verge zei Tesla dat “Vision uiteindelijk alle nodige data kan leveren die nodig is voor volledig autonoom rijden. Onze op AI-gestoelde software-architectuur is steeds meer gebruik gaan maken van camera’s. Daardoor is radartechnologie sneller overbodig geworden dan we verwacht hadden. Onze ingenieurs zijn er nu helemaal op gefocust om naar een op zicht gebaseerd systeem te gaan voor autonoom rijden. We zijn bijna klaar om de Amerikaanse markt te laten overschakelen op Tesla Vision”, klinkt het.

Lees ook: Bezoek van Musk wakkert geruchten aan: nieuwe Teslafabriek in Europa? 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business