Windows 10

De optionele update KB5003214 voor Windows 10 zorgt bij heel wat gebruikers voor problemen met de taakbalk en meldingen.

Advertentie

In de nieuwste episode van problemen met Windows 10-updates is onze geliefde taakbalk het slachtoffer. Gebruikers melden heel wat problemen nadat ze de optionele update KB5003214 installeerden. In veel gevallen wordt de taakbalk gewoon zwart, staan er onbekende iconen in of iconen staan gewoon volledig door elkaar.

Windows 10: KB4003214

Gebruikers die de ‘nieuws & interesses’ functie hebben geactiveerd in hun taakbalk, zullen heel waarschijnlijk deze problemen gaan ervaren. Dat komt voor bij gebruikers met de Windows 10 May 2020 (2004) update en nieuwer met de optionele KB5003214 update.

Bovendien zouden er ook gebruikers zijn die bovenop de kapotte taakbalk ook nog eens problemen hebben met het notificatiecentrum. Het netwerkicoontje zou ook niet meer werken en iconen komen en gaan wanneer ze daar zelf zin in hebben. Kortom; de taakbalk is volledig onbruikbaar geworden.

Hoe op te lossen

In de meeste gevallen helpt het door de update te verwijderen. Vanaf dan zal jouw taakbalk weer normaal gedrag vertonen. Wie de update niet wil verwijderen kan ook de functie ‘nieuws & interesses’ uitschakelen. Dat doe je door met je rechtermuisknop op het weericoontje te klikken en de juiste functie om uit te schakelen aan te duiden.

Ervaar jij problemen met door de optionele Windows 10 update?

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Windows 10-update zorgt voor problemen bij netwerkprinters

De laatste beveiligingsupdate voor Windows 10 zorgt voor problemen bij eigenaars van netwerkprinters. Sommigen krijgen zelf een blue screen.

Windows 10 crasht na nieuwste update

De cumulatieve update voor Windows 10 in april zorgt voor een hoop extra problemen bij gebruikers. Van een Blue Screen tot instellingen die verdwijnen.

10 REACTIES

 1. Bij mij zijn de iconen van Steam en Origin al een behoorlijke tijd wit. Zal ook wel te maken hebben met een eerdere update. Het blijkt heel moeilijk te zijn voor die Microsoft nerds om iets goed te testen eer het uit te rollen. Ik weet echt niet wat voor volk er tegenwoordig bij IT werkt wereldwijd.

  • Die kan je aanpassen als je naar de downloadlocatie gaat van steam of origin en op die manier het icoontje terug te hebben. Ik moet dat ook nog doen bij een steam game.

  • Of gebruik één van de vele tools waarmee je de iconen terug leven kan inblazen. Je mag ook niet vergeten dat er miljoenen verschillende pc’s zijn in alle mogelijke configuraties. Onmogelijk om dat allemaal 100% te testen.

 2. De taakbalk is al jaren een drama ding.
  Autohide of niet, bij meldingen komt het ding tevoorschijn en blijft hardnekkig staan. Onbegrijpelijk dat zoiets simpels niet gewoon kan doen wat het moet doen.
  En als het probleemloos werkt krijgt de nieuwe stagiaire opdracht om er iets leuks en nieuws mee te doen lijkt het wel …

 3. Bij mij is na de update de externe harde schijf niet meer in zicht. De stroomvoorziening is er wel maar er is geen data-uitlezing meer. Met andere woorden ben al m’n opgeslagen data kwijt. Vreselijk jammer. Er werd voor het updaten wel aangegeven de apps uit te schakelen maar een externe harde schijf is geen app.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here