Nieuws

Laatste LG-smartphone van de band gerold

Het einde van de LG-smartphone lijkt definitief. Het bedrijf zou de productie van nieuwe smartphones hebben stopgezet.

De Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant LG kondigde begin april al aan uit de smartphone-industrie te stappen. Het bedrijf speelde de laatste jaren nog maar een figurantenrol in het smartphonelandschap en kon de concurrentiestrijd met Samsung, Apple en opkomende grootmachten zoals Xiaomi niet meer winnen. Omdat LG nog contractuele verplichtingen had, zou het bedrijf tot het einde van tweede kwartaal wel smartphones blijven produceren. Volgens de Zuid-Koreaanse media is LG nu alle contractuele verplichtingen nagekomen en kan het de productie van smartphones stopzetten. Zo is bijna 20 jaar na hun allereerste mobiele telefoon gisteren de allerlaatste LG-smartphone van de band gerold.

De productiefabriek in Vietnam waar LG haar smartphones liet bouwen zal wel op volle toeren blijven draaien. LG zal de middelen die ze vroeger investeerden in hun smartphoneafdeling verplaatsen naar hun smarthomeproducten. Binnen dit marktsegment produceren de Zuid-Koreanen een brede waaier aan producten, van slimme ijskasten tot slimme wasmachines. De slimme apparaten worden aangestuurd via het ThinQ-platform, LG’s tegenhanger van Google Home en Apple HomeKit. Er is dus zeker nog leven na de dood van de LG-smartphone.

Nog 3 jaar ondersteuning

LG laat haar smartphoneklanten nog wel niet volledig vallen. Het bedrijf maakte na de aankondiging te stoppen met de productie van nieuwe smartphones bekend haar huidige smartphones nog drie jaar lang van regelmatige software-updates. Dat geldt wel enkel voor deze vijf modellen. Een mooie belofte, als die ook daadwerkelijk wordt nagekomen.

Ooit was LG een grote naam in de mobiele telefoonindustrie. Het Zuid-Koreaanse bedrijf wist vaak te verrassen met innovatieve designs. Maar net zoals BlackBerry heeft LG de overstap naar de smartphone onvoldoende succesvol kunnen maken en moest het gaandeweg zijn meerdere erkennen in nieuwe spelers. Het globale marktaandeel zakte tot onder de 2% waardoor LG’s smartphonetak al jaren verlies leed. In Europa zag je de laatste jaren nog amper iemand met een LG-smartphone rondlopen. Uit de smartphone-industrie stappen leek dus de beste beslissing.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business