Super Follows betalend bij Twitter

Mogelijk zit er een betalende versie van Twitter aan te komen. Daarin zou zomaar betaald kunnen worden om ‘Super Follows’ te krijgen.

Advertentie

The Verge merkte op dat notoir codespecialist Jane Manchun Wong daar aanwijzingen voor gevonden heeft. Twitter zou de app zo goed als klaar hebben. Concreet krijgen creators de kans om extra inkomsten te verwerven door wie hen wil volgen te laten betalen. Het zou voor hen ook mogelijk worden om content op bestaande platformen als OnlyFans en Twitch te gaan delen op hun ‘Super’-account. 

Uit Wongs bevindingen blijkt ook aan welke voorwaarden je moet voldoen om een ‘Super Follows’ te mogen ontvangen. Zo zou je minstens 18 jaar oud moeten zijn, 10.000 volgers moeten hebben en de voorbije 30 dagen minstens 25 keer getweet moeten hebben. Met andere woorden: je zal al een stevige basis moeten hebben met een grote aanhang.  

Super Follows: geloofwaardig lek? 

Twitter heeft zelf nog niet gereageerd op wat een geloofwaardig lek lijkt. Het hoeft dus niet te verbazen als het sociale medium de functie binnenkort ook officieel lanceert. CEO Jack Dorsey en kornuiten hebben al meerdere stappen ondernomen om Twitter relevant en financieel gezond te houden. Zo wordt er al volop geëxperimenteerd met Tip Jar, een systeem waarbij je tweets kan onderschrijven door de auteur geld te schenken, als een soort fooi.  

Daarnaast raakte (alweer via niet-officiële weg en bij monde van Jane Manchun Wong) bekend dat Twitter aan een betalende dienst werkt. Twitter Blue zou 2,99 dollar per maand gaan kosten en laat gebruikers toe om tweets op te slaan en collecties te maken. Het is nog wachten op een officiële aankondiging van Twitter zelf en hoe al die nieuwe functionaliteiten elkaar kunnen aanvullen. Dat Twitter creators een (betalend) podium gaat geven, kan zomaar van levensbelang zijn voor het socialemediaplatform. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here