iOS 4 OldOS

Een jonge ontwikkelaar ging aan de slag met iOS 4 en bouwde er via SwiftUI een volwaardige app mee. Alles werkt behalve Berichten en Youtube.

Advertentie

Van Throwback Thursday gesproken, deze ontwikkelaar sleept ons 10 jaar terug in de tijd met iOS 4. De 18-jarige ontwikkelaar heeft iOS 4 helemaal opnieuw gebouwd in een iPhone app. Alles ziet er exact hetzelfde uit zoals je het gewoon was op je iPhone 3G. De man noemt zijn creatie OldOS en vertelt op Twitter hoe trots hij op zijn creatie is.

iOS 4 – OldOS

Op Twitter schrijft de ontwikkelaar dat zijn OldOS nagenoeg perfect overeenkomt met de oude versie van iOS 4. Hij bouwde de app na met SwiftUI en heeft OldOS nu beschikbaar gesteld via TestFlight. In de video zien we hoe hij zelfs alle animaties en bewegingen van het OS heeft kunnen overnemen. Je krijgt er zelfs weer het gevoel van die oude thuisknop bij op basis van haptische feedback.

Alle apps werken, van aandelen, Safari tot weer, notities en foto’s. Alles werkt behalve de Berichten-app en de oude YouTube app. De icoontjes zijn wel aanwezig maar er zit geen functie achter. Volgens de ontwikkelaar kan je OldOS in principe als een extra besturingssysteem op je iPhone kunnen gebruiken, althans voor wie dat wil natuurlijk.

De herrijzenis van het oude OS in een app doet ons denken aan Rewound. Die app bootste de oude iPod Classic na via een eenvoudige app op je iPhone. Helaas haalde Apple die applicatie niet lang na de lancering weer offline omdat er problemen waren met patenten en dergelijke.

Wie OldOS/iOS 4 graag nog eens wil uitproberen kan dat via Apples TestFlight al lijkt de bèta intussen wel al vol te zijn.