Nieuws

Google opent Workspace voor alle Google-accounts

Google Workspace
Iedereen met een Google-account zal vanaf nu ten volste kunnen genieten van alles wat Google Workspace te bieden heeft.

Meer dan 3 miljard mensen hebben vandaag de dag een Google-account. Een cijfer dat de impact die de techgigant op onze maatschappij heeft zeer duidelijk in de verf zet. Met een Google-account heb je toegang tot bekende en veel gebruikte Google-applicaties zoals Gmail, Calendar, Drive, Docs en Meet. De meeste consumenten gebruiken de gratis versie, maar voor bedrijven biedt Google haar applicaties met extra gebruiks- en beveiligingsfeatures aan via de Google Workspace-abonnementen. Vandaag verkondigt Google dat ze de functies van Google Workspace gaan aanbieden aan iedereen met een Google-account, zowel zakelijke als particuliere gebruikers. Zo wil Google een uniforme ervaring creëren voor al haar gebruikers.

Verder kondigt het techbedrijf nog een reeks innovaties voor Workspace aan die een hoofd willen bieden aan de uitdagingen van de hybride werkomgeving. We zetten al het Google-nieuws van de dag op een rijtje.

Google Workspace for Everyone

Bedrijven, scholen, non-profitorganisaties, … Elke dag steunen miljoenen organisaties op Google Workspace om samenwerking te bevorderen. Nu zal je ook als particuliere gebruiker de voordelen van Google Workspace kunnen leren ontdekken om verbonden te blijven en sneller informatie te kunnen delen met je familie en vrienden binnen één enkele ruimte. Maak bijvoorbeeld een chatruimte aan met je familie om een gezamenlijke kalender te delen. Een datum prikken voor het eerste grote familiefeest na corona zal kinderspel worden. Om van de geïntegreerde Google Workspace-ervaring gebruik te kunnen maken moet je Google Chat aanzetten in Gmail. Hoe je dat doet, lees je in deze blog.

Image Credit: Google

Breng projecten tot leven in Spaces

Google geeft vanaf deze zomer Spaces een nieuwe poging, het zakelijke chatplatform waarmee het in 2016 al wilde concurreren met Slack. Spaces bevat ook veel functies die we al van Slack, zoals het starten van threads binnenin een conversatie, statussen, bestanden delen en het vastpinnen van berichten. De grote troef die Google Spaces ook geen exacte kopie zal maken van Slack is dat je Google Docs of Sheets kan delen in een chatroom en binnen eenzelfde venster tegelijkertijd die documenten kan bewerken en bespreken met je collega’s. Via Spaces kan ook ten volste gebruik maken van de Smart canvas-features die Google tijdens I/O introduceerde voor Docs en Sheets.

Een voorstelling van Spaces. Image Credit: Google

Google Workspace Individual

Een abonnement voor Workspace rendeerde pas echt als de hele organisatie ervan gebruik maakte. Nu wil Google ook individuele Workspace-abonnementen aanbieden. Deze speciale formule zal binnenkort pas uitgerold worden naar een beperkt aantal markten buiten Europa. We hebben geen informatie wanneer Workspace Individual naar België zou kunnen komen.

Nieuwe features voor Meet

Bedrijven bereiden stilaan de terugkeer van hun werknemers naar het kantoor voor. Maar misschien keren we nooit meer allemaal tegelijktijdig terug naar kantoor. In de hybride manier van werken hebben video conferencing software nog steeds een belangrijke rol te vervullen. De webversie van Google Meet kreeg onlangs al eens een flinke upgrade, nu voegt Google weer een reeks nieuwe functies toe:

  • Companion Mode: deze interactieve modus geeft elke deelnemer toegang tot functies zoals polls, chat en captions tijdens vergaderingen. Werknemers die in dezelfde ruimte zitten kunnen op hun persoonlijk device de Companion Mode inschakelen om een eigen, aparte videotegel te hebben. Companion Mode arriveert in september op de webapplicatie, nadien naar mobiel.
  • Bij kalenderuitnodigingen voor videovergaderingen zal je kunnen aangeven vanwaar je de vergadering zal bijwonen. Zo weet de organisator wie op kantoor is en wie thuis.
  • Betere ondersteuning voor Google-hardware: maak je gebruik van een Nest Hub Max om te videobellen, dan krijg je vanaf september betere ondersteuning voor interactieve functies zoals je hand opsteken en polls
  • Meer controle: de hosts krijgen nieuwe controlefuncties ter beschikking zoals het uitschakelen van chat tijdens een vergadering
Companion Mode voor Google Meet. Image Credit: Google

Beveiliging van privacy

Om de beveiliging van Workspace te verhogen, introduceert Google de volgende functies:

  • Nieuwe encryptiestandaarden om gegevens van klanten en Google Meet-vergaderingen te beveiligen
  • Labels voor Google Drive om bestanden te classificeren en regels te bepalen voor het delen van bestanden
  • Bescherming tegen phishinglinks en malware
Bepaal de regels voor Google Drive. Image credit: Google

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business