Windows 10 ondersteuning stopt

Er komt een einde aan Windows 10. Vanaf 2025 zal Microsoft de ondersteuning voor het besturingssysteem stopzetten.

Advertentie

Op de ondersteuningspagina van Windows 10 Home en Windows 10 Pro heeft Microsoft de einddatum van het besturingssysteem toegevoegd. Daar lezen we dat het bedrijf vanaf 14 oktober 2025 de ondersteuning voor Windows 10 zal stopzetten. Dat bevestigt het feit dat de techgigant volgende week met een nieuwe versie van Windows op de proppen zal komen.

Windows 10 ondersteuning
Zowel de Home- als Pro-versie gaan eruit.

Windows 10 stopt ermee

Op de pagina lezen we dat Microsoft in 2015 is begonnen met de uitrol van het nieuwe OS. Maar in 2025, 10 jaar na de lancering, zal Microsoft alle ondersteuning voor het besturingssysteem stopzetten. Dat betekent dat gebruikers tegen dan – net zoals bij Windows 7 – best overschakelen op het nieuwe OS, al wacht je best niet tot de allerlaatste moment. De laatste updates zullen tegen dan dus uitgerold worden en W10 zal vanaf oktober 2025 ook geen nieuwe beveiligingsupdates meer krijgen. Al kan het bedrijf daar natuurlijk nog op terugkomen.

Het zou de eerste keer zijn dat de techgigant zo duidelijk toont dat er wel degelijk een einde zal komen aan het besturingssyteem. In 2015 had Microsoft namelijk duidelijk gemaakt dat Windows 10 de eindhalte was en dat er nooit een Windows 11 of 12 zou komen. Toch kan er op 6 jaar tijd heel wat veranderen, zo blijkt nu.

Op 24 juni 2021 zullen we eindelijk te weten komen wat de plannen van de Amerikaanse techgigant zijn. Er zijn al heel wat aanwijzingen naar Windows 11, maar misschien zoeken we het ook gewoon te ver. Je kan het evenement hier volgen vanaf 17 uur onze tijd.

Advertentie

1 REACTIE

  1. Erg grappig als je nog niet weet/kunt evalueren wat er op volgt ….
    Een beetje bla bla bla : de soep wordt nooit zo heet gegeten als ze opgediend wordt!
    Nog een beetje werken aan de kwaliteit van de updates à la apple en dat komt wel goed !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here