Zomerupdate Android

Een zomerupdate voegt een resem nieuwe features toe aan Android. Zo komen er updates voor Messages, Android Auto, emoji en stemtoegang.

Advertentie

Googles zomerupdate voor Android is best uitgebreid en komt er deze week al aan. De meest praktische nieuwigheid is wellicht de optie om content in Messages een ster te geven om die in je favorieten te verzamelen. Vergelijk het met het vastpinnen van berichten in Slack of Telegram. Volgens Google zal deze feature naar nog meer toestellen uitgerold worden in de komende weken. 

Stemassistent gebruiksvriendelijker 

Daarnaast wordt het ook eenvoudiger om de stemassistent te gebruiken. Meer apps zijn compatibel en krijgen een betere integratie. Google geeft als voorbeeld dat je aan Strava kan vragen om je gelopen afstand te checken. De app zal dan de juiste statistieken tevoorschijn toveren. Het stemcommando “Hey Google, shortcuts”, geeft je een overzicht van de mogelijkheden. 

Stemtoegang helpt mensen met een motorische handicap uit de nood.  Het is straks mogelijk om Voice Access enkel te laten activeren wanneer je naar het scherm kijkt. Wie stemcommando’s gebruikt om zijn telefoon te bedienen terwijl hij ook met vrienden en familie praat, zal zo minder snel per ongeluk de functie activeren. Ook de tool om wachtwoorden in te voeren met Stemtoegang is veranderd en eenvoudiger te bedienen. 

Emoji Kitchen uitgebreid 

Verder krijgt ook Emoji Kitchen een oppoetsbeurt. Dat is de tool die alle emoji verzamelt en je ook toelaat het één en ander in elkaar te knutselen. Je creaties hangen nu nauwer samen met Gboard. Dat laatste zal kunnen detecteren wanneer een emoji relevant is voor je gesprek en hem als suggestie tonen. Die functie wordt vandaag uitgerold in Gboard bèta en komt in de loop van de zomer naar alle gebruikers. 

Meer gebruiksgemak in Android Auto  

Ook wie Android Auto gebruikt in de plaats van het infotainmentsysteem in zijn wagen, mag zich in de handen wrijven. Zo is er nu een dark mode voor wie ‘s nachts zijn ogen wil sparen en kunnen bestuurders het Android Auto-menu verder personaliseren via hun smartphone. Daarnaast heeft Google een aantal meldingen toegevoegd voor navigatie om sneller je weg te vinden in de content. Media-apps krijgen nieuwe tabbladen en een snelkoppeling om naar het bovenliggende menu te gaan. Het is de bedoeling om nieuwelingen sneller op weg te helpen met Android Auto. 

Je zal ook nieuwe apps kunnen gebruiken in de Android Auto-omgeving, zoals een toepassing voor EV charging, parkeren en navigatie. Voortaan zal je je favoriete berichtenapp kunnen gebruiken vanaf het launcher-scherm. Het wordt mogelijk om direct vanuit WhatsApp of Messages berichten te verzenden. Tot slot vermeldt Google nog zijn alarmsysteem voor aardbevingen. Dat zal in meer landen beschikbaar worden, maar voor de Benelux is het uiteraard minder relevant.  

Naar welke update kijk jij het meest uit? Laat het ons weten in de comments. 

Advertentie

1 REACTIE

  1. De meest gevraagde update zou zijn dat je android auto draadloos kan gebruiken via allen smartphones en daar ben ik op aan’t wachten. Ikzelf gebruik een huawei p30 pro met android 10 en dat werkt dus niet zonder draad in mijn nieuwe ford kuga!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here