Thuisbatterij IKEA

Ikea België lanceert de verkoop van een thuisbatterij van Huawei. In samenwerking met SVEA kunnen de batterijen thuis geplaatst worden.

Advertentie

Sinds 2017 biedt IKEA België zijn klanten de mogelijkheid om zonnepanelen aan te schaffen en deze op het dak van hun huis te laten installeren. Vandaag gaat IKEA nog een stapje verder en breidt het zijn aanbod van hernieuwbare energie uit met de verkoop van een thuisbatterij in samenwerking met Huawei. Het gaat om twee modellen tussen de 10 en 15 kWh, het zal ook mogelijk zijn om de batterijen te combineren. De prijs van zo’n thuisbatterij is echter nog niet bekend.

Huawei thuisbatterij

Voor de Zweedse meubelgigant is er geen twijfel mogelijk: zonne-energie is een van de oplossingen die binnen handbereik ligt in de strijd tegen klimaatverandering. Thuisbatterijen maken woningen niet alleen duurzamer, ze maken ook een slim energiebeheer in huis mogelijk. Batterijen bieden tevens een antwoord op de aangepaste regionale regelgeving omtrent digitale meters. Wie een thuisbatterij installeert, kan rekenen op een premie van de Vlaamse overheid.

Klanten van IKEA België kunnen voortaan nog meer energie-zelfvoorzienend zijn door de energie die overdag wordt geproduceerd op te slaan in een compacte batterij die kan worden aangepast aan de vereiste opslag. Elektriciteit kan dus worden gebruikt op momenten dat zonnepanelen geen energie produceren, namelijk ‘s avonds of ‘s nachts. Een belangrijke stap in het intelligent beheren van energie thuis.

De alles-in-één-oplossing die IKEA België aanbiedt in samenwerking met SVEA Solar België, een bedrijf gespecialiseerd in de installatie van zonnepanelen en het plaatsen van batterijen, maximaliseert het verbruik van zonne-energie en bespaart kosten door het verminderen van de hoeveelheid elektriciteit die van het net wordt afgenomen.

De prijs en beschikbaarheid van de thuisbatterijen werden nog niet genoemd.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Ikea kondigt SYMFONISK wandpaneelspeaker met Sonos aan

Zoals de geruchten al deden vermoeden heeft Ikea in samenwerking met Sonos een wandspeakerpaneel gelanceerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here