Nieuws

Disney Plus nog even zonder reclame

disney+ startscherm
De CEO achter de populaire streamingdienst van Disney is nog niet meteen van plan om reclame toe te laten op zijn platform.

Als je graag ongestoord en reclameloos van je favoriete Disney- of Marvel-films geniet op Disney Plus, dan hoef je je waarschijnlijk nog even geen zorgen te maken. Dat zei Bob Chapek, bestuursvoorzitter van Disney, tijdens een Q&A-gesprek met Credit Suisse op dinsdag, wat door techsite The Verge werd opgevangen. Het entertainmentbedrijf is naar verluidt niet van plan om in de nabije toekomst zomaar nieuwe abonnementslagen en advertenties toe te voegen.

Werkend model

Tijdens het gesprek kwam de vraag of Disney van plan is om in de toekomst meerdere abonnementsvormen te voorzien. Zo zou het bijvoorbeeld een goedkoper abonnement kunnen voorzien waarbij gebruikers wel advertenties te zien krijgen. Dat is bijvoorbeeld nu het geval bij HBO Max. Bob Chapek weerlegde dit al snel: “We willen ons niet beperken en dit meteen afwijzen. We hebben daar echter momenteel geen plannen voor”, aldus Chapek. “We evalueren continu hoe we in de markt staan, maar we hebben daar momenteel geen plannen voor. We zijn blij met de modellen die we nu hebben.”

Op 15 september 2020 verscheen de Amerikaanse streamingdienst in België. In december van hetzelfde jaar vond er reeds een prijsstijging plaats van 2 euro. Dat was te wijten aan de komst van het netwerk Star in de Disney Plus-catalogus. De kans bestaat dat de komst van Star niet de laatste toevoeging was aan het platform. Er zullen dus waarschijnlijk nog diensten bijkomen, met een verdere stijging van de abonnementskosten als gevolg.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business