Nieuws

Motorola introduceert nieuwe rugged smartphone Defy

Defy rugged smartphone van Motorola
© Motorola
Motorola gaat een nieuwe rugged smartphone op de markt brengen. De Defy hoef je niet met fluwelen handschoenen aan te pakken.

De stevige Defy is het resultaat van een samenwerking met Bullit Group. Het gaat om het eerste toestel in een nieuwe line-up van Motorola. Je hebt het ongetwijfeld al eens meegemaakt: de gloednieuwe smartphone die na een week al een slippertje maakt, met een lelijke deuk of bekrast scherm als gevolg. Rugged smartphones (de term ‘bouwvakkerstelefoon’ zou ze een beetje oneer aandoen) maken een einde aan die valvrees.  

Militaire beschermingsgraad 

De Motorola Defy is valbestendig tot op 1,8 meter, volgens MIL SPEC 810H. Hij is ook nog eens IP68-waterbestendig en kan 35 minuten onder water liggen op een diepte van 1,5 meter. Ook trillingen en extreme temperaturen krijgen deze rugged telefoon niet snel klein. Om het 6,5 inch grote display schadevrij te houden, is de Defy uitgerust met dik Corning Gorilla Glass Victus. 

“In de afgelopen drie jaar kreeg 34% van de consumenten te maken met een kapotte of beschadigde telefoon. Motorola Defy biedt daarom een uitgebreide bescherming tegen deze dagelijkse frustratie”, verklaart Motorola de nieuwe stappen in het segment. “Deze rugged smartphone kan dagelijkse ongelukjes aan. Of je telefoon van het autodak of uit je zak valt, in aanraking komt met koffiespetters of zonlicht. Je kan de motorola Defy ook zo vaak als je wilt wassen, een geruststelling in een wereld waar hygiëne belangrijker is dan ooit”, speelt de fabrikant handig in op de actualiteit.  

Gepantserde middenmoter 

Qua specificaties is de Defy een middenmoter en voor de meeste consumenten is dat ook meer dan voldoende. Het camera-eiland dat netjes weggewerkt zit (good job, Bullit en Motorola) heeft een sensor van 48 MP. Die combineert daarvoor wel vier pixels in één, voor een reële resolutie van 12 MP.  Het gaat overigens om een LCD-scherm met een HD+ resolutie. De achterkant van de case heeft een gegroefde textuur verwerkt, waardoor hij minder snel uit je hand zal glippen. De USB-C-poort aan de onderkant is waterbestendig.

De Motorola Defy heeft de Snapdragon 662-chipset aan boord. Die kennen we van de Motorola Moto G9 Play. Het werkgeheugen bedraagt 4 GB en je kan voor 64 GB aan data opslaan. Motorola levert de Defy met Android 10, met de bekende lichte My UX-launcher. Android 11 is nu toch al bijna een jaar beschikbaar. Onder meer de coronapandemie heeft Motorola naar eigen zeggen ertoe genoodzaakt voor het beproefde Android 10 te gaan.

Wat moet dat kosten?. De Motorola Defy zal in de komende weken in de winkels verschijnen en heeft een best aantrekkelijke startprijs van 329 euro. Hij zal beschikbaar zijn in het Forged Green en Black. De volledige speclijst en meer info vind je op motorolarugged.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business