Nieuws

Apple zet productie iPhone 12 Mini al stop

Door tegenvallende verkoopresultaten zou de iPhone 12 Mini wel eens een zeer korte levensduur kunnen gegund zijn.

De iPhone 12 Mini lanceerde in oktober als het kleine broertje uit de iPhone 12-reeks. De idee was om consumenten een compacter en goedkoper alternatief te bieden voor de iPhone 12. iPhone 12 Mini had een display van 5,4” en heeft een retailprijs van rond de 800 euro. De verkoopcijfers van de iPhone 12 vielen tot dusver echter tegen; wie voor een iPhone heeft gespaard, wil duidelijk geen kleinere versie met minder specificaties.

Het lijkt erop dat Apple ook geen positieve kentering meer verwacht in het succes van de iPhone 12 Mini. De Taiwanese website TrendForce schrijft dat tegen het einde van deze maand nog de iPhonegigant de productie van haar kleinste iPhone volledig zal hebben stopgezet. Apple wil de productie van iPhones flink opdrijven in de tweede helft van het jaar en om die doelstelling te bereiken willen ze hun middelen meer toewijden aan de modellen die wel naar verwachtingen verkopen. Het stopzetten van de productie betekent niet dat de iPhone 12 Mini morgen al uit de winkels zal verdwijnen. Apple zal haar huidige voorraad wel gewoon blijven verkopen. Als je dus nog van plan was om de mini-iPhone te kopen, laat je dan zeker niet afschrikken door dit nieuws. Het gerucht moet overigens ook nog door Apple bevestigd worden. Tijdens Amazon Prime Day kan je een mooie deal verzilveren.

Zien we ooit nog een iPhone Mini?

Het onfortuinlijke lot van de iPhone 12 Mini doet vermoeden dat het concept van de kleinere iPhone het niet lang meer zal uitzingen. Er gaan dan ook de geruchten rond dat er bij de volgende generatie al geen iPhone Mini meer zal komen. MacRumours lijkt echter overtuigd te zijn dat Apple nog steeds van plan is om een nieuwe iPhone Mini te ontwerpen. Vermoedelijk komen we het te weten in september. In dit overzichtsartikel brengen je bij met alle geruchten die de ronde doen over de iPhone 13/12s (de officiële naam is nog niet bevestigd).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business