TikTok Jump

TikTok-creators zullen binnenkort niet meer moeten doorverwijzen naar de bekende ‘link in bio’. Mini-apps kunnen dat overbodig maken.

Advertentie

De Chinese socialemedia-app heeft vandaag Jump voorgesteld. Dat is een structurele update die third party-functies toelaat. Naar je ‘link in bio’ verwijzen wordt in veel gevallen overbodig. Zo zou een kookvideo de lijst met ingrediënten kunnen tonen via de receptenapp Whisk. Creators zouden via Quizlet vragen kunnen stellen aan hun volgers of met Breathwrk ademhalingsoefeningen laten meedoen. Ook Wikipedia, StatMuse en Tabelog hebben al toegang voor integratie in TikTok via Jump. 

Achter de schermen is TikTok integratie van andere apps al even aan het testen in bèta. Vanaf vandaag zullen alle TikTok-gebruikers Jumps kunnen zien en erop reageren. Voorlopig zal wel alleen een select groepje creators de tools kunnen gebruiken om zelf content te delen. 

Link in bio overbodig door mini-apps

Bij TikTok deden ze mogelijk inspiratie op bij de Minis van Snapchat. Die feature komt het meest in de buurt van wat Jump toevoegt. Op Snapchat kan je met mini-applicaties filmtickets kopen via Atom of mediteren met Headspace. Daarnaast heeft ook WeChat, de berichtendienst die in China immens populair is, zijn eigen assortiment aan mini-apps. 

“Gebruikers komen naar TikTok om zich te ontspannen én om te leren”, zei head of product Sean Kim in een persbericht. “Via TikTok Jump vergroten we de route voor onze community om op ontdekking te gaan. Wezetten hen aan tot actie en betere interactie, zowel op als naast het platform”, luidt het.


 

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here