Nieuws

VPN via Google Fi wordt uitgerold naar iPhones

Google Fi VPN iPhone
Google Fi brengt zijn VPN-functie nu ook naar iPhone. De app laat je toe om vanop je iPhone anoniem te surfen of te streamen.

De lancering heeft wat vertraging opgelopen, want die werd in februari aangekondigd als een lente-update. Google is nu dan eindelijk begonnen met de uitrol van de tool op zijn mobile virtual network operator (MVNO)-infrastructuur. Google Fi was al even exclusief beschikbaar in de Verenigde Staten. Een Europese release voor zijn bel-abonnementen (inclusief VPN-functie) is er nog niet, al zal die niet heel lang meer uitblijven.

Net als bij traditionele VPN-diensten, zorgt Googles Fi er als ingebouwde feature voor dat je online kan zijn om te surfen of streamen, met een versleutelde verbinding. Op die manier kunnen websites je IP-adres niet lezen en dus ook je locatie niet achterhalen. VPN-connecties zijn bijzonder nuttig wanneer je verbinding wil maken met een onbeveiligd publiek netwerk.  

Wanneer je Google Fi op je iPhone updatet naar versie 3.5 (en Google de feature uitgerold heeft voor jouw toestel), zal je onder privacy- en beveiligingsinstellingen de optie terugvinden om VPN aan te zetten. Op het moment van schrijven was de nieuwe Google Fi-app alleen beschikbaar in de Amerikaanse App Store. Van zodra Google bekendmaakt wanneer zijn virtuele bel-abonnementen naar onze regio komen, verneem je dat bij ons.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business