Xiaomi Mi 10T Pro

Gaat Xiaomi binnenkort de eerste smartphone met een 192MP camera uitbrengen? Nieuwe geruchten wijzen alvast in die richting.

Advertentie

Eerder dit jaar raakte al bekend dat Samsung bezig is met de ontwikkeling van een 200MP sensor die smartphonecamera’s naar een nieuw niveau moet gaan tillen. Het zou echter niet Samsung zelf zijn die als eerst met zo’n telefoon komt, maar Xiaomi. 

Pixel Binning

De informatie komt er via Digital Chat Station, een bekende lekker van allerhande exclusieve informatie. Volgens hem zou Xiaomi weldra een smartphone uitbrengen met een 192MP sensor die 16-in-één pixel binning ondersteunt. Pixel binning is het proces waarbij informatie van meerdere pixels wordt samengevoegd om zo een beter beeld te krijgen. In dit geval zou de 192 megapixel zich dus vertalen in een foto van 12MP (192 gedeeld door 16). De sensor zou ook 4 keer zoom mogelijk moeten maken, waar dat nu vaak maar 3 keer is in high-end smartphones. Daarbovenop zou een 4 keer digitale zoom ook geen probleem mogen zijn. Dat is nu uiteraard ook al mogelijk, maar de kwaliteit laat nog veel te vaak te wensen over. 

Snapdragon 895?

De telefoon zal waarschijnlijk ook voorzien worden van een nieuwe Snapdragon chipset om de nodige verwerkingskracht te kunnen bieden. Het gaat waarschijnlijk om de Snapdragon 895, wat wil zeggen dat we de telefoon dit jaar waarschijnlijk niet meer zullen zien verschijnen. Enkel de Snapdragon 888 Plus wordt immers nog voor 2022 verwacht. 

Voldoende tijd dus voor de concurrentie om een eigen telefoon te ontwikkelen. Het zou immers logisch zijn dat Samsung de nieuwe sensor ook in hun eigen vlaggenschepen gaat gebruiken. Wordt vervolgd. 


Gerelateerde artikelen

6 beste goedkope 5G-smartphones in 2022

De uitrol van 5G zit er eindelijk aan te komen. Kies dus voor een smartphone die 5G-ready is. Dit zijn de beste goedkope 5G-smartphones.

Xiaomi Mi 11 Ultra review: een smartphone uit de toekomst

Met de Mi 11 Ultra wil Xiaomi demonstreren hoe voor hen de smartphone van de toekomst eruitziet. Hoe rooskleurig is die toekomst?

Xiaomi Mi 10 review: Veel te bieden, maar niet altijd genoeg

De Xiaomi Mi 10 is een geweldige telefoon dankzij zijn premium design, prachtig 90Hz display en de Snapdragon 865 chipset. Helaas stelt de interface en camera ons teleur waar soortgelijke toestellen van OnePlus of Huawei wel indruk weten maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here