Nieuws

Google voegt ondersteuning voor digitaal vaccinatiebewijs toe

Vaccinpaspoort
Google stelt ontwikkelaars van overheden en gezondheidsorganisaties in staat om vaccinatiebewijzen op te slaan op Android smartphones.

Gebruikers die in het bezit zijn van een Android smartphone zullen binnenkort overal hun vaccinatiebewijzen met zich meehebben. Dat meldt Google in een bericht op zijn ontwikkelaarsblog, wat door 9to5Google werd opgemerkt. De techreus voerde een update van zijn Google Pay Passes API uit. Hierdoor hebben overheden en gezondheidsorganisaties die vaccins verschaffen toegang tot de API. Zij kunnen op hun beurt dan digitale bewijzen ontwikkelen die in de app zichtbaar zijn.

Op het vaccinatiebewijs zal je alle relevante informatie kunnen terugvinden, waaronder het type vaccin en wanneer je inentingen plaatsvonden. Zodra gebruikers het digitale vaccinatiebewijs downloaden, kunnen ze er een snelkoppeling voor voorzien op hun startscherm. De functie werkt dus ook offline, wat handig is voor mensen die zonder internet komen te zitten. Je moet niet in het bezit zijn van de Google Pay-app om het bewijs op te slaan. De optie is wel enkel beschikbaar voor toestellen die minstens Android 5 draaien.

Credit: Google

Google maakt in het bericht alvast duidelijk dat ze inzetten op privacy en de bescherming van je gegevens. Ze zullen zelf geen kopie van je vaccinatiebewijs opslaan. Het volledige document komt dus enkel op je toestel terecht, en niet in de cloud.

De functie wordt momenteel enkel in de Verenigde Staten uitgerold. Google geeft echter wel aan dat het de ondersteuning ook naar andere landen wil uitrollen. Het wordt dus nog even wachten tot het ook bij ons beschikbaar wordt. Hopelijk zal het voor de reizigers onder ons niet lang meer duren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business