Nieuws

Instagram werkt aan Stories-abonnementen

Het socialemediaplatform Instagram werkt aan een feature waarbij bepaalde Stories enkel zichtbaar zijn voor betalende abonnees.

Content creators zullen binnenkort mogelijk de optie krijgen om speciale content te voorzien voor betalende fans. Dat blijkt uit een bericht van techsite TechCrunch. De ‘Exclusive Stories’ zijn enkel toegankelijk zijn voor fans die ‘lid’ zijn van een creator, wat dus mogelijk wijst op een betalende abonnementsvorm. Instagram liet inmiddels al aan TechCrunch weten dat de tests inderdaad momenteel plaatsvinden. Verdere informatie was echter niet beschikbaar.

De nieuwe Stories zijn te herkennen aan hun paarse kleur. Gebruikers die deze Stories willen openen, zullen een melding krijgen dat ze enkel beschikbaar zijn voor leden van dat Instagram-account.

De eerste berichten van deze aankomende functie zijn afkomstig van leaker Alessandro Paluzzi. Hij postte enkele screenshots op Twitter die hij uit de broncode van de app wist te halen. Hij gaf tevens aan dat gebruikers geen schermopnames kunnen maken van deze Stories.

In het begin van juni 2021 werd er bij Twitter een gelijkaardige functie opgemerkt, genaamd Super Follows. Twitteraars zouden volgers kunnen laten betalen voor toegang tot exclusieve content. In mei kondigde het platform al de Tip Jar-functie aan, waarbij gebruikers geld kunnen overmaken aan hun favoriete Twitteraars.

De komst van deze functie naar Instagram doet ons vermoeden dat ook dit platform zijn creators te vriend wil houden en gebruikers voor content wil laten betalen. Voorlopig weten we enkel dat Instagram aan deze functie werkt, maar nog niet wat ze exact zal inhouden. Het bedrijf gaf nog geen informatie over een mogelijke releasedatum van deze exclusieve Stories. De kans bestaat ook dat de feature niet voorbij de testfase raakt. We zullen dus nog even moeten afwachten tot Instagram zelf meer informatie lost.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business