verontrustende content

Wie video's maakt op TikTok kan straks langere video's uploaden. Sinds december konden selecte creators al clips delen tot drie minuten lang.

Advertentie

TikTok experimenteerde eind vorig jaar met de feature en liet zijn populairste creators langere video’s uploaden. Zij waren niet meer gebonden aan de limiet van 60 seconden en konden clips delen van wel drie minuten lang. Die testcase bleek een succes. TikTok laat weten dat het de feature vanaf vandaag en tijdens de komende weken voor iedereen beschikbaar zal maken. Je krijgt een melding in de app van zodra de optie beschikbaar is. 

Langere video’s, groter canvas

Waarom het langere format? De app-makers menen dat het mensen meer mogelijkheden geeft in het creëren van unieke video’s. Dat komt erg van pas voor creators die kook- of make-upvideo’s vroeger in één minuut moesten persen, vaak door de beelden te versnellen. “Met langere video’s krijgen creators een groter canvas om nieuwe en uitgebreide contenttypes te delen op TikTok”, zegt het bedrijf. 

De komende weken valt het dus af te wachten hoe de community van creators zal omgaan met de nieuwe mogelijkheden. Niet iedereen stond te springen om langere video’s. De beperking van 60 seconden hoorde ook bij de identiteit van het platform en zorgde er natuurlijk ook voor dat mensen creatief moesten omgaan met de beschikbare tijd.  

Al lijkt het er alvast niet op dat TikTok daardoor aan populariteit gaat moeten inboeten. In 2020 boekte eigenaar ByteDance een omzet van 28,79 miljard euro. Dat is een verdubbeling tegenover een jaar eerder. 
 

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here