Nieuws

Richard Branson klopt Jeff Bezos als eerste CEO in de ruimte

Richard Branson en Virgin Galactic Crew Unity 22
Richard Branson (CEO van Virgin Galactic) wordt op 11 juli de eerste CEO in de ruimte. Zo troeft hij het Blue Origin van Jeff Bezos af.

Virgin Galactic heeft zopas laten weten dat het vluchtschema officieel ingepland werd. De testvlucht van SpaceShipTwo (met Branson aan boord) vertrekt negen dagen eerder dan een gelijkaardig initiatief van Amazon-CEO Jeff Bezos. Branson klopt zijn concurrent wellicht als eerste CEO in de ruimte. De toeristische ruimtevlucht van Jeff Bezos’ Blue Origin (ook met CEO aan boord) staat gepland voor 20 juli. 

CEO in de ruimte 

De Unity 22-missie van Virgin Galactic is de vierde bemande vlucht van Branson en co. Wel zal voor het eerst zal een volledige crew meereizen in de cabine: twee piloten en vier missiespecialisten. Een van hen is oprichter Richard Branson. Zo kan hij de missie vanop de eerste rij beoordelen en weet hij welke ervaring hij later aan betalende klanten verkoopt. 

Virgin Galactic is er dus van overtuigd dat het klaar is voor commerciële ruimtevluchten. De missie van 11 juli moet de cabine-omgeving evalueren, zoals het zitcomfort en de ervaring in gewichtsloze toestand. En ook niet onbelangrijk: de kwaliteit van het fabelachtige zicht op onze planeet vanuit de ruimte.  

Credit: Virgin Galactic

Naast Branson en twee piloten bestaat de crew uit personeel van Virgin Galactic. Chief Astronaut Instructor Beth Moses zal de uitvoering van de vluchtdoelen controleren. Lead Operations Engineer Colin Bennett gaat het cabinemateriaal evalueren, net als de procedures die de passagiers moeten volgen. De missie heeft ook een wetenschappelijk onderdeel. Sirisha Bandla (Government Affairs en Research Operations) is verantwoordelijk voor de experimenten aan boord van SpaceShipTwo. 

Laatste grote testvlucht 

De laatste grote testvlucht met Branson aan boord zal gelivestreamd worden op de website van Virgin. De lancering vindt plaats om 9u ‘s morgens (3u Centraal-Europese tijd). Dat is onder voorbehoud, want technische aspecten of de weersomstandigheden kunnen altijd roet in het eten gooien. Het zou zomaar kunnen dan concurrent Jeff Bezos alsnog met de primeur gaat lopen. 

Van zodra Virgin Galactic de missie met succes heeft afgerond, kan de planning voor twee nieuwe exclusieve testvluchten beginnen. Daarna kan de ticketverkoop voor het brede publiek van start gaan. 

Credit: Virgin Galactic

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business