Nieuws

OPPO lanceert Enco-familie draadloze oortjes: voor ieder wat wils

Enco OPPO earbuds
OPPO heeft zonet drie paar nieuwe draadloze oortjes voorgesteld. Met de gevarieerde Enco-familie wil het merk een breed publiek bereiken.

Of je nu op zoek bent naar ruisonderdrukking, betrouwbare Bluetooth 5.2 of een helder geluid dankzij OPPO’s Vocal Enhancement-modus: er is in de Enco-familie voor ieder wat wils in verschillende prijscategorieën. 

Buds: instapmodel 

De OPPO Enco Buds zijn lief voor je portemonnee (49 euro) en bieden voor hun kostprijs best wat functionaliteit. Volgens de fabrikant bieden ze 24 uur aan afspeeltijd, als je de extra batterijduur via de oplaadcase meerekent. Raken je oortjes zonder sap, dan zou een kwartiertje bijladen volstaan voor een extra uur luistertijd. De Bluetooth 5.2-standaard geeft de Enco Buds een bereik tot 10 meter, waarbij haperingen niet zouden mogen voorkomen.

Daarnaast zijn ze geschikt om handsfree te bellen terwijl je rondwandelt. De oortjes hebben zelfs een Game Mode voor een verbeterde synchronisatie tussen beeld en geluid, zo laat OPPO weten. De sound, tot slot, werkt met ruisonderdrukking via de Advanced Audio Coding. 

Air: comfort en snelladen 

De OPPO Enco Air (79 euro) bouwen voort op de Enco Buds. Ook zij zijn uitgerust met Bluetooth 5.2, Vocal Enhancement en ruisonderdrukking. Wel leggen ze nadrukkelijker de focus op comfort. Daarom wegen ze amper 4 gram en werden ze getest op 400 verschillende oorvormen, en dat is een knappe opzet.

De meest praktische feature is de snelle oplaadtijd die OPPO belooft. 10 minuutjes aan de stekker zou volstaan voor maar liefst 8 uur luisterpret. Daarbovenop zijn de Enco Air-dopjes spatwaterdicht (IPX4). Wie graag al sportend naar content luistert, kan zich dus probleemloos aan een loopje in de regen wagen. De Enco Air ondersteunen de Google Assistant, zodat je met een simpele “hey Google” eerst even het weerbericht kan raadplegen. 

Free2: kwalitatief geluid met ruisonderdrukking 

Mag het wat meer zijn? Dan is er OPPO’s topmodel in de nieuwe familie, de Enco Free2 (119 euro). De oortjes onderscheiden zich van hun kleinere broertjes door de Active Noise Cancelling (ANC) en een equalizerfunctie. Zo kan je je luisterervaring helemaal personaliseren via de HeyMelody-app.  

Voor de ruisonderdrukking werkte OPPO samen met de Deense specialisten van Dynaudio. Elk oortje beschikt over drie heel geluidsgevoelige microfoons die het stemgeluid versterken en tegelijkertijd de achtergrondgeluiden onderdrukken. Met de Triple-Mic Call Noise Cancelling-functie belooft OPPO een kristalheldere stemopname, zelfs in luidruchtige omgevingen of bij winderig weer. 

“Met de Enco-familie hebben we nu voor iedereen en in elke budgetcategorie een gepaste oplossing die ergonomisch draagcomfort combineert met een uitstekende geluidskwaliteit”, aldus Dirk Pauwels, Country Director OPPO België & Luxemburg AED.  

De Air en deFree2 zijn al beschikbaar, de Enco Buds volgen later deze zomer. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business