Censuur in China: overheid haalt zakelijke chat-app offline
Censuur in China: China zet weer een volgende stap in het beleid rond internetcensuur. Volgens Bloomberg hebben bronnen gemeld dat ByteDance, het bedrijf achter TikTok, de zakelijke chat-app Feishu offline moet halen.

ByteDance, het bedrijf achter TikTok, stelt delen van de AI van het platform nu open voor gebruik door andere applicaties.

Advertentie

Andere ontwikkelaars kunnen vanaf nu dus ook met de algoritmes van TikTok aan de slag. Dat meldt de techsite The Verge in een bericht. Uit een artikel van The Financial Times bleek dat ByteDance een dochterbedrijf had opgestart, genaamd BytePlus, dat verschillende onderdelen van het algoritme verkocht. Het bedrijf zou in juni zijn opgestart in Singapore, maar heeft inmiddels ook al kantoren in London en Hong Kong. Het kent inmiddels als enkele afnemers van zijn tech.

TikTok AI

Klanten van BytePlus zullen met onder meer het aanbevelingsalgoritme aan de slag kunnen. Daarnaast zijn er ook allerlei effecten en de automatische vertalingen van schermcontent. Het biedt tevens verscheidene manieren om met de geleverde data aan de slag te gaan. Momenteel zijn er al enkele bedrijven die stukken van het algoritme in hun eigen apps geïmplementeerd hebben. Zo is er de Amerikaanse mode-app Goat, het Indonesische online winkelplatform Chilibeli en het Singaporese WeGo. De kans is echter klein dat het daar bij blijven zal.

In 2020 kwam TikTok in een internationale storm terecht. Voormalig president van de Verenigde Staten Donald Trump had de app op een zwarte lijst geplaatst. De applicatie zou volgens hem te nauwe banden hebben gehad met de Chinese overheid. Er werd eerst gesteld dat de app aan een Amerikaans bedrijf moest worden verkocht om in de Verenigde Staten verder te mogen bestaan. Onder andere Microsoft wierp zich op als mogelijk geïnteresseerde partij. Een overname vond nooit plaats. Huidig president Joe Biden heeft de ban inmiddels al opgeheven. De heisa hield de groei van ByteDance echter niet tegen. In 2020 sloeg het er nog in om zijn omzet te verdubbelen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here