Nieuws

AOC lanceert I1601P, draagbare monitor met hybride USB-kabel

i1601p AOC draagbare monitor
AOC heeft zijn gamma draagbare displays uitgebreid met de I1601P. Die is maar liefst 15,6 inch groot en beschikt over een hybride USB-kabel.

Draagbare schermen zijn een goede optie om een opstelling met één monitor uit te breiden tot een oplossing met meerdere monitoren, of je nu onderweg of op het werk bent of in het kleine kantoor aan huis zit”, zegt AOC over de lancering. De I1601P beschikt over een full HD-resolutie en IPS-paneeltechnologie. Dat moet voor rijke kleuren zorgen, net als een scherp beeld en brede kijkhoeken (170/170°). Opvallend is de meegeleverde hybride USB-kabel. Die laat je toe om met het display te connecteren via zowel een USB-A als USB-C-ingang. De verbinding voedt het beeldscherm en draagt het videosignaal over via de USB DisplayPort Alternate-modus. 

De hybride USB-kabel van de draagbare monitor.

AOC’s I1601P maakt gebruik van een 15,6 inch IPS-paneel met een resolutie van 1920 x 1080 en heeft een verversingssnelheid van 60 Hz en een GtG-responstijd van 5 ms. Met een helderheidsniveau van 220 nits en een anti-reflectiecoating is hij bruikbaar in de meest voorkomende lichtsituaties. De LowBlue-technologie beschermt je ogen door de potentieel schadelijke blauwe golflengte te verminderen. De I1601P kan worden gebruikt in de landschaps- en portretmodus. Het OSD is toegankelijk via de fysieke knoppen, maar ook via de i-Menu-software, waar de Auto-Pivot-functie kan worden ingeschakeld. 

I1601P vergeet oudere laptops niet

Hoewel USB-C-aansluitingen al een tijdje de standaard zijn, werken oudere laptops mogelijk nog een oudere poort. De DisplayLink-technologie kan het videosignaal overdragen via de gewone USB-A-poort. Dat maakt de mobiele display meteen bruikbaar voor een hele reeks oudere apparaten. DisplayLink-stuurprogramma’s kunnen worden gedownload voor zowat alle besturingssystemen, waaronder Windows, macOS, Android, ChromeOS en Ubuntu. 

Het ontwerp van de I1601P is minimalistisch, met een grijze aluminium achterkant en dunne zwarte randen aan de voorkant. De meegeleverde SmartCase kan het scherm beschermen tegen krassen wanneer het wordt meegenomen. Bovendien doet het dienst als opvouwbare standaard. AOC wil met zijn draagbare monitor gebruikers overtuigen die het gewoon zijn om met twee beeldschermen aan hun bureau te werken. Zij zullen dezelfde productiviteitsverhoging eisen, ook onderweg, redeneert de fabrikant. Met een gewicht van slechts 800 g is hij licht genoeg om mee te nemen in een tas of rugzak in vliegtuigen en treinen of voor het dagelijkse woon-werkverkeer.

De AOC I1601P is vanaf augustus 2021 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 239 euro. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business