Nieuws

Sony’s vreemde nekspeaker maakt comeback voor thuiswerkers

Nekspeaker Sony
De kans dat je je de SRS-WS1-nekspeaker uit 2019 herinnert is klein. Toch maakt die zijn comeback in de sfeer van het thuiswerk.

Sony heeft de nieuwe SRS-NB10 officieel voorgesteld. Het concept is nog altijd hetzelfde: je legt hem om je nek en waar je ook gaat of staat, zal je altijd van degelijke audio voorzien zijn. We zien ons de collega’s er niet meteen mee ‘entertainen’ op kantoor, dus dat het gadget zich op thuiswerk richt, is niet onlogisch. Toch beweert Sony dat het zomaar kan als je niet te gek doet met het volume. 

De SRS-NB10 Wireless Neckband Speaker, zoals hij voluit heet, belooft audioplayback die “voor jouw oren geoptimaliseerd is” en moet tot 20 uur luistertijd leveren na een oplaadbeurt. Uniek is dus dat de audiodrivers zich onder je oren bevinden en de audio naar boven toe richten.  

Meer dan een nekspeaker 

De SRS-NB10 is meer dan een nekspeaker. Het bizarre toestel leent zich ook tot voice- en videocalls, dankzij twee krachtige microfoons en Sony’s ingebouwde stemverwerkingstechnologie. De fabrikant zegt dat je gesprekken kan voeren waarbij je gesprekspartner en jijzelf heel goed verstaanbaar zijn. Door de grote gleuf voor de speakers, zal het geluid echt mikken op je oren en zal je ook nog steeds kunnen horen wat er zich in je omgeving afspeelt. Al zal je dat laatste niet altijd willen, natuurlijk. 

De NB10 kan met twee Bluetooth-apparaten tegelijkertijd verbinden en laat je toe om tussen beide te switchen wanneer je dat wil. Mocht je een weddenschap verloren hebben en de nekspeaker in de fitness moeten dragen, geen nood: hij is IPX4-vochtbestendig. Het oplaadsysteem via USB-C laat je toe om een uur luistertijd toe te voegen door de speakers amper 10 minuutjes in de stekker te steken.  

De SRS-NB1 Wireless Neckband Speaker zal in twee kleuren beschiikbaar zijn. Het toestel verschijnt in september op de Amerikaanse markt en zal 150 dollar gaan kosten. Details voor onze regio vonden we nog niet meteen terug. 

Update 08/07: Sony heeft de speaker vandaag ook aangekondigd voor de Benelux. De SRS-NB10 is vanaf september 2021 in antracietgrijs en wit verkrijgbaar in de Benelux voor € 150.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business