Nieuws

Office 2021 kan je nu testen via Windows Insider

Microsoft Office 2021
Microsoft Office 2021 kan nu getest worden via het Office Insider-programma. Verschillende nieuwe lay-outelementen zijn al aanwezig.

Wie zich aanmeldt voor het bèta-programma voor het Insiderprogramma van Office, kan het nieuwe ontwerp van Microsoft Office testen. De nieuwe lay-out brengt een minimalistischer ontwerp waarbij contextuele menu’s het uitgangspunt zijn. De bedoeling is om eind 2021 de nieuwe lay-out officieel uit te rollen naar alle gebruikers, maar wie wil kan er nu alvast mee aan de slag.

Nieuwe Microsoft Office

Laten we het Office 2021 noemen. Het nieuwe pakket verschijnt eind dit jaar voor Windows 10 en Windows 11. Windows Latest schreef eerder deze week al dat wie zich heeft aangemeld voor het Insider-programma, al gebruik kan maken van een heleboel nieuwigheden in Office. Onder andere het gekende ribbon waarin je alle functies kan terugvinden werd helemaal ondersteboven gehaald. Microsoft wil er een contextueel menu van maken waarbij je alleen functies te zien krijgt die je nodig hebt. Die manier van werken zit in principe al jaren in Office maar was eerder beperkt (bijvoorbeeld het menu om een afbeelding te bewerken).

Het lijkt op vooruitgang, maar toch komt er heel veel kritiek op Microsoft voor die aanpassingen. Natuurlijk, alle begin is moeilijk. Van zodra je een werkwijze gewoon bent, kan je daar moeilijker van afstappen. Toch lijkt de nieuwe aanpak echt wel een verbetering te zijn. Hopelijk vinden gebruikers sneller hun weg naar de nodige tools. De nieuwe menu’s zitten nog niet in de bètaversie van Office 2021.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business