Office voor Windows 11

Microsoft laat weten dat de volgende versie van Office voor Windows 11 een native-versie voor ARM zal hebben, net als een vernieuwd grafisch design.

Advertentie

De nieuwe Office voor Windows 11 zal eindelijk ARM-processoren gaan ondersteunen, waaronder een handvol Qualcomm-chips. Tijdens de voorstelling van Windows 11 demonstreerde Microsoft zijn nieuwe besturingssysteem ook al even een Surface Pro X (met ARM-chipset). Die ondersteuning wordt dus doorgetrokken voor de Office-software.  

De native 64-bit ARM-versie maakt betere prestaties mogelijk in documenten op grote displays en voegt ondersteuning voor 64-bit add-ins toe. Native ondersteuning moet dus een einde maken aan (omslachtige) emulatie en compatibiliteitsproblemen. Beter laat dan nooit, moeten ze bij Microsoft gedacht hebben. De M1-Macs kregen eind vorig jaar al native ondersteuning voor Office.

Credit: Microsoft

De nieuwe versie van Office bevindt zich wel nog in de bètatestfase en is alleen toegankelijk voor wie zich aanmeldde voor het Office Insider-programma. Wie de allernieuwste Office wil testen, moet ook de Insider Preview van Windows 11 hebben draaien. Hoe je die kan downloaden, lees je hier. Om ermee aan de slag te kunnen, moeten gebruikers oudere 32-bitversies van Office deïnstalleren om conflicten te voorkomen.  

Office in een nieuw jasje 

Daarnaast valt natuurlijk meteen de nieuwe grafische look op. Hoewel het design helemaal past in dat van Windows 11, zal de nieuwe Office bij release ook gewoon werken op Windows 10. Office zal zich afstemmen op het light / dark-modus van je instellingen, zodat je niet onverwacht verblind wordt door een maagdelijk wit scherm. Als je de Office-bèta gebruikt op Windows 10 of 11, kan je de redesign-look bekijken via het Coming Soon-paneeltje in Word, Excel, PowerPoint of OneNote. 

Credit: Microsoft

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here