Nieuws

Windows 11 preview gelanceerd; hoe te downloaden?

Microsoft heeft een eerste testversie gelanceerd van de nieuwe generatie Windows 11. Waar en hoe kan je de preview al downloaden?

Na de officiële voorstelling heeft Microsoft nu ook een eerste versie van Windows 11 gelanceerd, Build 22000.51. Het gaat in deze natuurlijk nog om een primitieve bèta van het besturingssysteem, de finale versie voor het grote publiek zit nog in volle ontwikkeling. De preview dient om ontwikkelaars en hobbyisten al eens aan de slag te laten gaan met de nieuwe functies van Windows 11 om zo input te krijgen in wat al goed werkt en waar ze nog aan moeten sleutelen tegen de definitieve lancering.

The Verge merkt op dat de preview toch al veel features bevat die vorige week zijn aangekondigd, waaronder de vernieuwde interface, widgets, startmenu, Microsoft Store en meer. Een volledig overzicht vind je hier terug. Er zijn ook nog wel features waar we geen sporen van terugvinden zoals de vernieuwde Microsoft Teams-hub en de integratie met Android-applicaties.

Ontdek de Windows Widgets. Image Credit: Microsoft.

Windows 11 preview: hoe te downloaden?

Kan jij nu al niet meer wachten om Windows 11 eens te ervaren, dan download je de preview als volgt. Ten eerste moet je ingeschreven zijn voor het Windows Insider-programma. Microsoft rolt alle nieuwe updates eerst naar haar Windows Insiders uit zodat die ze kunnen testen alvorens de update naar het grote publiek wordt uitgerold.

Maar je pc moet ook in staat zijn om de nieuwe generatie te kunnen draaien. Microsoft heeft namelijk hardwarecriteria opgelegd waaraan een apparaat moet voldoen om Windows 11 te kunnen installeren. Naast een TPM dient je computer minstens een Intel 8th Gen-, AMD Zen 2- of Qualcomm 7/8 Series-computerchip aan boord te hebben. Dit kan vooral oudere laptops uitsluiten. In deze blog schrijft Microsoft dat ze nog volop tests aan het uitvoeren zijn met laptops die een Intel 7th Gen- of AMD Zen 1-chip gebruiken.

We raden wel af om de preview van Windows 11 nu al op je werklaptop te installeren. Een eerste bèta gaat altijd gepaard met bugs die de stabiliteit van je apparaat ernstig kunnen verstoren. Ook nu is er al een hele waslijst aan bugs ontdekt die Microsoft tegen de volgende bètaversie gaat oplossen. Je kan de preview dus best enkel downloaden op een apparaat dat je niet meer gebruikt.

Lancering in oktober

Wie zich liever niet waagt aan een instabiele previewversie, zal nog enkele maanden geduld moeten hebben. Een exacte datum voor de commerciële lancering is nog niet aangekondigd, maar Microsoft heeft al meermaals gehint naar een lancering in oktober. In de wandelgangen wordt 20 oktober gefluisterd, maar dit dient Microsoft nog te bevestigen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business