Nieuws

Android-apps komen naar Windows 11

Android-apps naar Windows 11
Op zijn ‘What's next for Windows’-event heeft Microsoft aangekondigd dat ook Android-apps hun weg zullen vinden naar Windows 11.

Wie Windows op tablets of andere toestellen met ARM-processoren gebruikt, weet dat het aanbod van compatibele apps in de Microsoft Store povertjes is. Dat Android-apps straks zullen werken in Windows 11 komt dus als geroepen.  

De ondersteuning zal zich ook niet beperken tot een emulator in een apart venster. Android-apps krijgen hun eigen opstarticoontjes in de taakbalk en zijn ook te lanceren via desktop-snelkoppelingen. Van zodra Windows 11 zijn optreden maakt, zullen de Android-apps in de Microsoft Store beginnen verschijnen. 

Android-apps via Intel bridge 

Chief product officer Panos Panay zei tijdens zijn presentatie dat Microsoft de integratie van Android-toepassingen realiseert via ‘Intel bridge-technologie’. Dat wil trouwens niet zeggen dat de functie beperkt is tot Windows-toestellen met Intel-chips. Android-apps zullen op AMD-machines en andere Windows 11-omgevingen even vlot moeten draaien.  

Windows krijgt er in één klap een ton nieuwe toepassingen bij. Dat maakt van het OS een veel aangenamere plek voor tablets en hybridelaptops. De eerste builds van Windows 11 zullen via de komende weken al gelanceerd worden via Microsofts Insider-programma. Je kan natuurlijk al zelf wat gaan spelen met de onofficiële release, op eigen risico. Vermoedelijk komt de uitgebreide lancering van Windows 11 er pas rond kerst dit jaar. 

Lees ook: Microsoft lanceert Windows 11 officieel

Androidmobielsliderwindows 11

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN