Twitter fleets
Afbeelding: Twitter

Twitter Fleets is niet meer. De dienst wordt door Twitter aan de deur gezet omdat er te weinig interesse is. Vanaf 3 augustus verdwijnt de feature.

Advertentie

Door lage gebruikersaantallen heeft Twitter beslist om te stoppen met Fleets. Amper een jaar na de lancering van de functie geeft het socialemediaplatform er al de brui aan. Het bedrijf geeft aan meer te willen doen met audio dan met Fleets. De dienst zal op 3 augustus 2021 officieel weggehaald worden.

Twitter Fleets

De opzet van Fleets kan je vergelijken met die van Instagram Stories. Gebruikers konden verdwijnende Tweets posten die na 24 uur ook niet meer zichtbaar waren. In de app stonden Fleets helemaal bovenaan maar bij veel gebruikers was het vooral een stoorzender. Het platform geeft in de verklaring ook toe dat Fleets niet de gewenste resultaten opleverden. Er waren simpelweg te weinig gebruikers die Fleets hebben geaccepteerd en in gebruik genomen. Bovendien had Twitter gehoopt dat het daarmee nieuwe gebruikers kon aantrekken.

Misschien heeft het platform ook geleerd dat je niet gewoon functies kan kopiëren van andere diensten en plakken in je eigen product. Twitter schrijft dat het veel heeft geleerd uit Fleets en dat bepaalde functies van de dienst wel nog zullen ingezet worden bij gewone Tweets. In de plaats van Fleets wil het platform Spaces zetten. Dat is de live audiotegenhanger van bijvoorbeeld Clubhouse.