Nieuws

WhatsApp start bèta voor meerdere apparaten zonder telefoon (update)

cloudback-ups WhatsApp
WhatsApp is een grote stap dichter bij multi-device-support. Facebook is begonnen met de uitrol van een bèta voor de eerste gebruikers.

Update 09/11/2021: WhatsApp rolt vanaf vandaag de ondersteuning voor meerdere apparaten uit via Android en iOS. Via het menu Gekoppelde apparaten in de instellingen dien je de functie nog handmatig te activeren. Je kan WhatsApp nu op maximaal vier apparaten tegelijk gebruiken.

whatsapp meerdere apparaten

Origineel artikel: Begin dit jaar schreven we dat WhatsApp werkt aan een nieuw systeem waarbij je niet meer afhankelijk bent van je smartphone. Onder andere voor WhatsApp Web of de tabletversie (die nog in ontwikkeling is) kan je je gewoon aanmelden met je account zonder dat je daarvoor een QR-code moet scannen om de koppeling te maken met je smartphone. Vandaag heeft moederbedrijf Facebook laten weten dat de eerste publieke bèta wordt uitgerold. Die is vooralsnog alleen beschikbaar bij een beperkt publiek.

WhatsApp op meerdere apparaten

Facebook beschrijft hoe je als gebruiker in de nabije toekomst tot 4 toestellen (exclusief je smartphone) zal kunnen koppelen aan je WhatsApp-account. Dus ook wanneer de batterij van je telefoon leeg is, zal je gebruik kunnen maken van de chatdienst. Dat is dus vergelijkbaar met Facebook Messenger, maar toch met de nodige beperkingen.

Om dat te bekomen heeft Facebook de architectuur achter WhatsApp opnieuw moeten uitvinden. Nieuwe systemen maken het mogelijk om op verschillende toestellen te werken mét behoud van end-to-end encryptie van je chatberichten. Alle data wordt dus netjes gesynchroniseerd tussen je gekoppelde toestellen zoals je dat gewoon bent van bijvoorbeeld Messenger of Telegram.

Het bedrijf geeft ook aan dat deze nieuwigheden al jaren worden gevraagd door een groot deel van de gebruikers. Daarom haalt WhatsApp de afhankelijkheid van je smartphone weg. Zo ziet de nieuwe architectuur achter WhatsApp eruit in vergelijking met het oude systeem:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business