Nieuws

Analist suggereert always on-display voor iPhone 13

iPhone 12
De nieuwe iPhones die in september verschijnen krijgen mogelijk een always on-display. Dat zegt Apple-watcher Mark Gurman.

De analist deed zijn voorspelling in ‘Power On’, een wekelijkse nieuwsbrief van Bloomberg. “De iPhone voor 2021 heeft wellicht een always on-display, zoals dat van een Apple Watch”, liet Gurman optekenen. Een sterkere batterij moet dat mogelijk maken. De nieuwe iPhone zou ook meteen een beeldverversing van 120 Hz krijgen, een kleinere notch en de krachtigere A15-chip. De volgende toestellen zouden meer in hun mars hebben als het gaat over video-opnames. 

Always on-display 

De technische details rond een dergelijke always on-display, kon de Apple-watcher nog niet delen. Uit een eerder lek van Max Weinbach zou wel alvast blijken dat Apple een low-temperature polycrystalline oxide (LTPO)-paneel klaar heeft. Net zoals bij de Apple Watch en een aantal Android-telefoons, zou dat de refresh rate extreem kunnen laten zakken om die always on-informatie weer te geven zonder de batterij meteen leeg te zuigen. Mogelijk krijg je dan notificaties, de klok en de resterende batterij te zien, zonder dat je de telefoons uit hun slaapstand moet halen. 

Nieuwe MacBook Pro 

In zijn nieuwsbrief had Gurman het ook even over het aankomende herontwerp van de MacBook Pro. Hij voorspelt dat Apple tussen september en november start met de productie van de nieuwe laptops met mini-leds. Die nieuwe achtergrondverlichting zou de helderheid van de schermen kunnen opdrijven naar 1.000 nits. Zo komt het contrast beter tot uiting, met donker zwart en helder wit. 

De nieuwe MacBook Pro’s zouden een platter design gaan krijgen, dat in lijn ligt met dat van de nieuwe iMac. Onder de motorkap zit straks een krachtigere versie van Apples M1-chip die tot 64 GB aan RAM kan ondersteunen en meer poorten biedt. 

appleinstanieuwsiPhone 13macbook pro

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals