Windows 11 22H2

Iedereen praat wel eens een zijn mond voorbij. Intel heeft een serieuze aanwijzing gegeven voor de verschijningsdatum van Windows 11.

Advertentie

Wanneer verschijnt Windows 11? Dat is de vraag die we ons al maandenlang stellen. Microsoft bleef tijdens de officiële presentatie zelf nog in het ongewisse over de releasedatum van Windows 11. De geruchten spraken over een lancering voor het grote publiek in oktober. Die geruchten zouden zomaar eens kunnen kloppen, weten we nu dankzij Intel.

De chipfabrikant maakte gisterenavond de release notes van haar nieuwste hardware drivers openbaar. Je moet het beste speurwerk zelfs niet bovenhalen om een duidelijke verwijzing naar de releasedatum van Windows 11 te vinden; die staat al in de eerste lijnen te lezen. Het document spreekt over een October 2021 21H2 update voor Windows 11. Microsoft heeft de traditie om haar updates te vernoemen naar het jaar en de maand waarin ze worden uitgerold. Het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn.

Releasedatum Windows 11 in oktober

Zolang Microsoft zelf niets officieel bekend maakt over de lancering van Windows 11 dienen we met enige voorzichtigheid te spreken, maar de informatie van Intel komt in ieder geval wel overeen met wat geruchten eerder beweerden. Als fabrikant van ondersteunende hardware voor Windows mag Intel ook als een betrouwbare bron gezien worden. Een lancering van Windows 11 in oktober lijkt dus wel vrij zeker.

Vermoedelijk zal nog niet elke Windows-gebruiker vanaf oktober al toegang krijgen tot de upgrade naar Windows 11. Microsoft liet eerder weten Windows 11 geleidelijk aan uit te rollen. Het gros van de gebruikers zal daardoor moeten wachten tot het voorjaar van 2022. Microsoft wil wellicht het scenario vermijden dat een instabiele update een groot aantal gebruikers simultaan treft, zoals in het verleden al vaak met ingrijpende updates gebeurd is. Om een oudere laptop te kunnen upgraden, die je ook aan strenge technische criteria te voldoen.

De publieke bèta is al sinds eind juni beschikbaar. Hoe je die kan downloaden, lees je hier. Dit doe je best wel niet op een apparaat dat je dagelijks moet gebruiken.