Nieuws

Tesla verlaagt prijs Full Self-Driving upgrade

Autopilot Crash Tesla Model S
De prijs van de nieuwe Full Self-Driving-functie van Tesla is door het bedrijf met 33 procent verlaagd. Met de FSD-functie beschikken Tesla-auto's over 'volledig zelfrijdende' hardware.

Autofabrikant Tesla heeft de nodige kritiek gehad op de prijs van de FSD-functie. Als antwoord daarop heeft het bedrijf de prijs van de HW 3.0 update verlaagd van 1.500 naar 1.000 dollar. Gebruikers moeten daarbovenop echter een maandelijkse toeslag van 199 dollar betalen. Het is in plaats daarvan mogelijk om in één smak 10.000 dollar neer te leggen voor het gebruik van deze functie (via Engadget).

In 2016 stelt Tesla dat alle elektrische voertuigen van het bedrijf over ‘volledig zelfrijdende’ hardware zullen beschikken. Voor oudere voertuigen is echter een update vereist. Nieuwere modellen beschikken wel al over de nieuwe HW 3.0 hardware. Voor eenieder die tussen eind 2016 en midden 2019 een Tesla heeft aangeschaft, is het extra prijskaartje van 1.500 dollar voor de HW 3.0 update naast de kosten van de FSD-upgrade een bittere pil om te slikken. Hoewel Tesla de prijs nu met vijfhonderd dollar heeft verlaagd, gaat het nog altijd om een prijzige aangelegenheid.

Niet volledig autonoom

Anders dan dat er gesuggereerd wordt, gaat het niet daadwerkelijk om een volledige zelfrijdende functie. De auto is dus niet volledig autonoom, wat betekent dat er actief toezicht van de bestuurder vereist blijft. Met de FSD-upgrade kunnen bestuurders gebruik maken van verkeersbewuste cruise-control, automatische rijstrookwisselingen, rijstrookcentrering, automatisch parkeren, semi-autonoom rijden en het oproepen van het voertuig uit een krappe parkeerplaats.

Connected Cartesla

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN