Tesla omzet stijgt ondanks chiptekort

Tesla rolt een bèta-update uit van zijn zelfrijdend systeem waardoor gebruikers met enkele nieuwe functies aan de slag kunnen.

Advertentie

De grote software-update brengt allerlei aanpassingen en nieuwe features naar het Full Self-Driving-systeem van Tesla. De informatie over de update is afkomstig van techsite The Verge. Ondanks de naam van het systeem draait het hier nog steeds niet om software die jouw Tesla in staat stelt om volledig autonoom te rijden. De updates brengen wel wat aanpassingen naar de Autopilot. De software werd vorige week uitgerold voor alle testers die ervoor in aanmerking komen.

Het gaat om enkele updates die de Autopilot in staat stellen om van baanvak te veranderen en zelf links of rechts af te slaan. Deze updates gelden enkel voor lokale wegen en dus niet voor snelwegen. Er zijn tevens updates rond de controle van de aandacht van de chauffeur tijdens het rijden. De camera boven de achteruitkijkspiegel houdt je als chauffeur in de gaten. Als je niet genoeg oplet, dan zal je een melding krijgen die je vraagt om terug aandachtig te zijn. Ook zijn er nieuwe visualisaties die op je dashboard weergeven wat de wagen allemaal rond zich waarneemt en bevat de software ook enkele bugfixes.

Tesla haalt zelf wel aan dat de update er niet voor zorgt dat je wagen autonoom kan rijden: “Het kan het foute doen om het slechtst mogelijke moment, dus je moet altijd je handen op het stuur houden en extra aandacht aan de weg schenken. Blijf aandachtig”, aldus de release notes van de software. Ook Elon Musk, baas van Tesla, vroeg in een tweet om steeds ‘paranoïde’ te blijven.

Musk teasede de komst van de software al even. Het bedrijf werkt al sinds 2018 aan de software. Eind december van 2019 brachten ze nog een beperkte update aan het systeem. Deze bracht echter niet evenveel functies als de huidige bèta.

De update is ook enkel beschikbaar voor gebruikers die deel uitmaken van het early access-testprogramma van Tesla. Momenteel bevindt de software zich dus nog in een bèta-fase, en wil het bedrijf de resultaten zelf afwachten. Het is dus nog onduidelijk wanneer de software naar het grote publiek komt. Als we van de tijdlijn van Tesla mogen uitgaan, dan is de kans groot dat we hier nog even op zullen moeten wachten.


Kijkt graag naar hoe internationale technologische ontwikkelingen zich in onze maatschappij manifesteren, en heeft er een hekel aan als er met privacy wordt geknoeid.